Compania a declarat că a luat legătura cu validatorii de tranzacţii şi a suspendat toate schimburile pentru siguranţa utilizatorilor. O echipă specialişti lucrează în prezent la investigarea şi închiderea breşei de securitate.
Te-ar putea interesa și: XTB: Monedele digitale, aurul si actiunile tehnologice. Un film cu un sfarsit imprevizibil?
În noaptea de 6 spre 7 octombrie 2022, hackerii au atacat Binance Smart Chain (BSC), un blockchain pus la dispoziție de Binance, cea mai mare platformă pentru schimbul de criptomonede din lume. Compania a confirmat că un atac era în desfășurare în cursul nopții. După identificarea activității „neregulate ” pe blockchain, Binance a suspendat temporar rețeaua. Pe Twitter, platforma a explicat că o vulnerabilitate a fost potențial exploatată de un operator rău intenționat.
La sfârșitul atacului, hackerii au confiscat 560 de milioane de dolari în criptomonede sub forma a două milioane de token-uri BNB, criptomoneda Binance, prin intermediul a două tranzacții. O parte din fondurile furate au fost transferate rapid către alte blockchain-uri. Pentru a scăpa de echipele Binance, atacatorii au convertit criptomonedele BNB în alte criptomonede, cum ar fi Ether.
Compania a declarat că a luat legătura cu validatorii de tranzacţii şi a suspendat toate schimburile pentru siguranţa utilizatorilor. O echipă specialişti lucrează în prezent la investigarea şi închiderea breşei de securitate.
„Acum deţinem controlul asupra problemei. Fondurile dumneavoastră sunt în siguranţă. Ne cerem scuze pentru situaţie şi vom furniza actualizări ulterioare în conformitate cu evoluţia situaţiei”, se arată într-o postare a companiei pe Twitter.
Binance Smart Chain este o reţea dezvoltată de gigantul cripto Binance în 2019, care funcţionează conform aceloraşi reguli şi norme pe care le urmează majoritatea platformelor de tranzacţionare.
Lovitura încasată de Binance este cea mai recentă dintr-o serie de atacuri cibernetice majore care vizează platformele cripto. De cele mai multe ori hackerii profită de programarea neglijentă a dezvoltatorilor pentru platformele pe care le vizează.
În 2022 aproape 1,4 miliarde de dolari au dispărut de pe platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale, potrvit datelor furnizate de Chainalysis.