- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

În șapte ani vom bea și mai multă cafeluță! Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% – 2% pe an până la finalul deceniului, spun experții

17 Dec, 18:30 • Gabriela Andreescu
Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% - 2% pe an până la finalul deceniului, conform directorului general al ICO (Organizaţia Internaţională a Cafelei), Vanusia Nogueira. Acesta estimează că vor fi necesari în următorii opt ani mai mult de 25 de milioane de saci de 60 de kilograme.
În șapte ani vom bea și mai multă cafeluță! Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% - 2% pe an până la finalul deceniului, spun experții

Industria globală va ajunge la un echilibru în privinţa ofertei şi cererii de cafea în următorii doi – trei ani, faţă de actualul deficit, a declarat Nogueira într-un interviu acordat Bloomberg, citat de Agerpres. Oficialul a explicat că lumea are nevoie atât de boabe de cafea arabică cât şi robusta, dar cererea şi majorarea producţiei de cafea robusta vor fi mai ridicate.

Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% – 2% pe an până în 2030, fiind necesari 25 de milioane de saci de 60 de kilograme

„Suntem mai prudenţi acum cu previziunile pe termen scurt”,

a declarat Nogueira la o conferinţă care se desfăşoară la Hanoi, referindu-se la toate evenimentele cu care se confruntă omenirea, inclusiv inflaţia ridicată din Europa. Anterior, ICO estima în medie o creştere de 3,3% a consumului global de cafea, în următoarele patru – cinci decenii, iar Nogueira consideră că această prognoză este prea „optimistă”.

Lumea va bea și mai multă cafea în viitor, consideră experții din domeniu
Lumea va bea și mai multă cafea în viitor, consideră experții din domeniu

Citește și: Volumul mărfurilor încărcate/descărcate în porturile maritime românești a crescut cu cu 13,9% în primele nouă luni! Rusia, Turcia, Spania și Grecia, cei mai activi parteneri

Multe pieţe caută o cafea robusta de calitate, apreciază Nogueira, adăugând că Vietnamul şi-a extins destul de mult producţia de cafea robusta de calitate ridicată.

Organizaţia Internaţională a Cafelei nu se aşteaptă ca poziţia de lider a Vietnamului de exportator de cafea robusta să fie afectată de majorarea de către Brazilia a producţiei de cafea robusta (conilon), deoarece producţia excedentară este folosită în industria de cafea solubilă a ţării din America de Sud, a declarat Nogueira. Brazilia este lider mondial la cafeaua solubilă.

Oficialul ICO susţine că statele producătoare de cafea trebuie să-şi majoreze consumul pe plan intern, pentru preţuri mai bune şi beneficii pentru economiile lor.

De altfel, în următorii ani, consumul de cafea în Vietnam va urca cu 5% – 10%, de la nivelul actual de 300.000 tone, a afirmat Do Ha Nam, vicepreşedintele Organizaţiei Cafelei din ţara din sud-estul Asiei.

Citește și: Companiile cu reţele informatice industriale sunt din ce în ce mai vizate de hackeri. 69% sunt tentative de phishing, urmate de spam, cu o pondere de 49%

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult