- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Încep plățile pentru Programul Usturoiul. Florin Barbu: „Toți cei înscriși vor primi 1.500 de euro în zilele următoare!”

30 Jul, 22:05 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Agriculturii anunță marți, 30 ulie, că încep plățile pentru Programul Usturoiul. Toți cei înscriși în program vor primi prima tranșă de 1.500 de euro.
Încep plățile pentru Programul Usturoiul. Florin Barbu: „Toți cei înscriși vor primi 1.500 de euro în zilele următoare!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că au început plățile pentru Programul Usturoiul. Ministrul a mai adăugat că prima tranșă va fi virată zilele acestea către tpți cei înscriși în program.

Te-ar putea interesa și: Căpșuni cu pesticide în piețele din România. Ce au dezvăluit controalele făcute de Ministerul Agriculturii

foto: Programul Usturoiul/sursă: Facebook/Florin Barbu

2702 de români înscriși în programul Usturoiul

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, menționează că cei mai mulți români înscriși în program provin din județele Olt, Buzău, Timiș și Teleorman, iar numărul participanților a ajuns la 2702.

Mai mult decât atât, suma totală virată către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor este de 40 de milioane de lei.

Florin Barbu susține că prima tranșă, în valoare de 1.500 de euro va fi virată zilele acestea către participanții programului, urmând ca cea de-a doua să fie trimisă în lumea septembrie. A doua tranșă este tot în valoare de 1.500 de euro.

„Peste 2.700 de fermieri produc usturoi românesc! Încep plățile pentru Programul Usturoiul!

În piețe, găsim tot mai mult usturoi românesc, pentru că numărul celor înscriși în Programul Usturoiul a ajuns la 2702.

Cei mai mulți sunt din județele Olt, Buzău, Timiș și Teleorman.

Toți cei înscriși în acest program vor primi în conturi, în zilele următoare, prima tranșă de 1500 euro.

În total, am virat 40 de milioane lei către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor.

Următoarea tranșă de 1500 de euro o vor primi în luna septembrie.

Vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăți acest program, care aduce pe mesele românilor usturoiul românesc și care alături de alte măsuri, susține producția românească.

Așa putem cumpăra românește!”, a scris Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Ministerul Agriculturii, anunțul momentului pentru crescătorii de porci afectați în 2024 de pesta porcina. Ce se întâmplă cu despăgubirile lor