- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Incredibil! Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 29 de ani! Daniel George vine cu 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel

28 Mar, 18:25 • Fundeanu Madalina
Daniel George este tânărul care s-a pensionat la 29 de ani. Acesta oferă 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel.
Incredibil! Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 29 de ani! Daniel George vine cu 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel

Daniel George a reușit ca până la vârsta de 29 de ani să-și câștige independența financiară pe cont propriu, astfel încât s-a putut pensiona anticipat. Tânărul vine cu 5 sfaturi utile pentru toți cei care vor să-i urmeze exemplul. Bineînțeles, ar trebui să îndeplinească câteva condiții esențiale, conform Business Insider.

Daniel George, tânărul care s-a pensionat la 29 de ani. Ce sfaturi are pentru cei care vor să facă la fel

Daniel George a povestit pentru sursa menționată că în 2018, la 24 de ani, după ce și-a terminat doctoratul, lucra la Google X, coordonând proiecte de inteligență artificială. În 2020, a plecat din Google și a început să lucreze la colosul financiar JP Morgan, unde a rămas până în 2023.

În 2017 a început să investească masiv în acțiuni, în primă fază câte 1.000 de dolari pe lună, apoi, pe măsură ce a început să câștige mai bine, suma a crescut, astfel că în câțiva ani câștigase peste 1 milion de dolari. În 2023, cheltuielile lui anuale locuind în SUA au coborât la mai puțin de 2% din investițiile pe care le avea, așa că și-a dat demisia.

Daniel spune că nu trebuie să-și facă griji că nu are salariu și acum are suficient timp ca să lucreze pe cont propriu, la ceea ce îl pasionează. Astfel, în momentul de față lucrează la dezvoltarea startup-ului său.

Iată cele 5 sfaturi pe care le oferă Daniel George celor care vor să se pensioneze în tinerețe:

1. Evitați datoriile pentru studii

„Am crescut în Kerala, India, unde părinții mei câștigau mai puțin de 20.000 de dolari pe an. Nu mi-aș fi putut permite o educație universitară în SUA sau nici măcar să merg la facultăți private din India fără a-mi face datorii. Așa că am decis să studiez într-un colegiu de stat din India, care este mult mai ieftin.

Am studiat din greu pentru un test pe care studenții din India îl susțin în fiecare an pentru admiterea la facultate. M-am clasat printre primii și am ajuns să studiez ingineria și fizica la India Institute of Technology din Bombay, o universitate publică de top din India. M-a costat aproximativ 1.200 de dolari pe an, inclusiv cazarea și mâncarea”, a spus el.

Daniel George a decis să aplice direct pentru doctorat într-un program al Universității Illinois, care admite studenți fără diplome de master.

„Doctoranzii de la universitățile din SUA pot primi adesea scutire de la taxele de școlarizare și bursă din prima zi, de obicei de 2.000-3.000 de dolari lunar. Poți obține o diplomă de master fără costuri la doi ani de la începerea doctoratului, economisind astfel timp și bani”, a mai spus el.

S-a mutat în Illinois în 2015. În doi ani a obținut diploma de master și după numai un an și pe cea de doctorat, când avea 24 de ani.

„Întreaga mea educație nu a costat mai nimic. Nu aveam nevoie decât de jumătate din bursa primită pentru a acoperi costurile de trai”, a mai spus el.

2. Investește agresiv în acțiuni când ești tânăr

Daniel George spune că în timpul doctoratului a lucrat cu jumătate de normă la companii de tehnologie și cei mai mulți bani pe care i-a câștigat au rămas inițial într-un cont bancar, câștigând o dobândă neglijabilă. În ultimul an de doctorat a început început să cumpere acțiuni.

„Am învățat mai multe despre investiții. Când am început să lucrez cu normă întreagă la Google X, am început să investesc toate economiile mele. Am cheltuit mai puțin de 10% din salariul de la Google X și am investit fiecare dolar în principal în acțiuni tehnologice. Nu am investit în altceva decât în acțiuni și nu am păstrat economii de numerar”, a spus el.

Citește și: România a ajuns pe locul 44 în lume în topul calităţii vieţii

Daniel George
Daniel George

3. Lucrați în orașe scumpe la început, dar nu vă stabiliți aici pe termen lung

Având experiența din SUA, Daniel George spune că în San Francisco, New York și Seattle, salariile pot fi foarte mari, însă acest lucru nu ajută de obicei la economisire, întrucât și costul vieții acolo este ridicat.

Însă la începutul carierei, când un tânăr nu are prea multe cheltuieli, poate să facă asta și să profite de veniturile mari pentru a face economii mai mari.

„Când am început să lucrez la Google X în Mountain View, California, am câștigat aproximativ 270.000 de dolari pe an. Am împărțit un apartament frumos cu câțiva prietenii, am mâncat majoritatea meselor la birourile Google și nu am avut cheltuieli majore. Astfel, că am cheltuit mai puțin de 10% din venituri.

Dar atunci când doriți să vă stabiliți, vă puteți înmulți valoarea economiilor prin mutarea în locuri în care costurile de trai sunt semnificativ mai mici”, mai spune Daniel George.

4. Învață să negociezi salariul

Tânărul spune că pentru primul loc de muncă de la Google X, pe care l-a obținut imediat după absolvire, i s-a oferit un salariu pe care l-a acceptat imediat.

„Am avut prieteni care au venit după mine, pe poziție inferioară, dar care erau plătiți de trei ori mai bine, deoarece au negociat prezentând contra oferte de la alte companii.

Când JPMorgan m-a abordat pentru un loc de muncă câțiva ani mai târziu, m-am asigurat că primesc mai multe oferte de la companii de tehnologie și fonduri speculative. Am folosit alte oferte, am evaluat toate aspectele pachetului salarial… Mi-am negociat bine salariul și am primit aproape dublu față de salariul inițial oferită de ei”, a spus Daniel.

5. Găsește un partener care are obiective similare

Daniel George spune că și-a cunoscut soția la Google X, având amândoi aceeași vârstă și aceleași studii. De asemenea, aveau venituri similare și amândoi făceau economii aproximativ egale, care au fost investite apoi în conturi de acțiuni separate.

„Împărtășim aceeași gândire despre cheltuieli și investiții și împărțim cheltuielile în mod egal. Amândoi ne bucurăm de un stil de viață nomad digital minimalist, punând preț pe călătorii și experiențe, nu pe bunuri materiale scumpe”, a spus el.

„Găsirea partenerului potrivit este unul dintre cei mai importanți factori ai fericirii și succesului financiar pe termen lung”, a încheiat Daniel George.

Vezi și: Care este profesia pentru care s-a pregătit Jamila. Ar fi putut fi politician de carieră, dar a ales bucătăria

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...