- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Indicatorul rutier a cărei semnificație nu este cunoscută de prea mulți șoferi! Iată ce trebuie să faci atunci când îl vezi

13 Jul, 13:27 • Fundeanu Madalina
Un nou indicator rutier a apărut în Europa. Nu mulți sunt șoferii care îi cunosc semnificația!
Indicatorul rutier a cărei semnificație nu este cunoscută de prea mulți șoferi! Iată ce trebuie să faci atunci când îl vezi

Este crucial pentru toți șoferii care se urcă la volan să cunoască semnificația tuturor semnelor de circulație. În acest sens, conducătorii auto trebuie să afle că un nou indicator de circulație o să fie introdus în Europa, informează Cancan.ro.

Mai exact, este vorba despre semnul rutier cu romb alb pe fundal albastru. Iată ce trebuie să facă șoferii atunci când îl întâlnesc pe șosea pentru a nu primi o amendă zdravănă!

Un nou indicator rutier a apărut în Europa

În momentul în care călătorim în țările europene este important să fim familiarizați cu regulile și semnele rutiere specifice fiecărei țări. Dacă nu știm aceste reguli, ne putem lovi de consecințe serioase, cum ar fi amenzi colosale, ca cele aplicate pentru indicatorul cu romb alb pe fundal albastru.

Noul semn de circulație a fost introdus recent în Franța. Până în momentul de față, semnul a fost deja plasat în Lyon, Grenoble, Strasbourg, Rennes, Nantes și în zona Parisului. Pe de altă parte, în curând, acesta o să fie prezent în toată țara.

Ai mai putea fi interesat de: Noi reguli pentru ITP. Șoferii din România trebuie să-și ducă mașinile la inspecția tehnică de 2 ori pe an

indicator rutier - romb alb pe fundal albastru
indicator rutier – romb alb pe fundal albastru

Acest indicator indică benzi speciale pe care nu toți șoferii le pot utiliza. Mai precis, benzile marcate de acest indicator sunt rezervate taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. Potrivit informațiilor oficiale, aceste benzi speciale pot fi utilizate, de asemenea, de mașinile electrice și de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.

Șoferii sunt atenționați că trebuie să fie atenți, întrucât folosirea incorectă a benzilor marcate cu un romb alb pe un fundal albastru este sancționată cu amenzi considerabile, de până la 135 de euro. Mai mult de atât, este necesar ca șoferii să mai știe că nu pot păcăli regulile, căci toate mașinile care le încalcă sunt supravegheate de camere inteligente care înregistrează numărul exact de pasageri din mașină.

Motivul introducerii acestui nou semn de circulație și, totodată, al noii benzi ar fi protecția mediului. Indicatorul rutier cu romb alb pe fundal albastru sprijină utilizarea în comun a vehiculelor și, prin urmare, reducerea emisiilor de CO2.

Mai mult de atât, și în alte țări există reguli asemănătoare pentru protecția mediului. În Statele Unite și Canada, de exemplu, ne putem lovi de semne rutiere pentru vehicule ecologice și carpooling. Pe de altă parte, în Germania, unele municipalități permit mașinilor electrice să circule pe benzile de autobuz.

Vezi mai multe știri: Marcel Ciolacu anunță 2 investiții istorice. Se reabilitează cea mai tranzitată autostradă din România