Donald Trump a sugerat că Elon Musk ar putea părăsi în curând rolul său de consilier senior la Casa Albă, menționând că fondatorul Tesla are o companie importantă de condus și că, la un moment dat, se va întoarce la aceasta. Declarațiile președintelui american au fost făcute în cadrul unei ceremonii de semnare a unui ordin executiv fără legătură directă cu Departamentul de Eficiență Guvernamentală (DOGE), însă într-un context marcat de haosul provocat de deciziile administrației federale și de dificultățile tot mai mari cu care se confruntă Tesla, scrie profit.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Donald Trump, atac la adresa lui Volodimir Zelenski: „El nu va fi niciodată membru al NATO”
Trump a spus că apreciază realizările lui Musk, dar a recunoscut că implicarea acestuia în guvern ar putea fi temporară. Totuși, el a insistat că principiile promovate de DOGE vor rămâne relevante chiar și după o eventuală desființare a acestuia, susținând că miniștrii săi au învățat să aplice măsuri de eficiență.
„Cred că este uimitor ce a reușit Elon Musk, dar mai cred și că are o mare companie de condus și, deci, că la un moment dat se va întoarce acolo. Eu aș vrea să-l păstrez și îl voi păstra atâta timp cât voi putea”, a spus Donald Trump, care a insistat însă că misiunea DOGE va persista și după desființarea acestuia, deoarece secretarii săi (miniștri) ar fi învățat cum se face eficiența, arată BiziDay.
Implicarea lui Musk în administrație a fost marcată de măsuri radicale, inclusiv concedieri masive despre care acesta susține că ar economisi 100 de miliarde de dolari pe lună, adică 1.000 de miliarde până la sfârșitul anului. Totuși, aceste cifre sunt contestate, presa americană estimând că economiile reale nu depășesc 2 miliarde de dolari, iar costurile proceselor și plăților compensatorii ar putea chiar agrava deficitul bugetar.
Pe fondul acestor controverse, sondajele arată că o mare parte din public percepe DOGE ca având un impact negativ asupra administrației. De asemenea, Tesla se confruntă cu o criză profundă: boicoturi masive au dus la scăderea vânzărilor la nivel global, iar acțiunile companiei au pierdut 36% din valoare în primul trimestru. Popularitatea în scădere a lui Musk și nemulțumirea generală legată de politicile sale, atât în sectorul public, cât și în cel privat pun sub semnul întrebării viitorul său atât în guvern, cât și la conducerea Tesla.
Te-ar mai putea interesa și: Kremlin, prima reacție după ce Donald Trump a declarat că este „foarte supărat” și „enervat” pe Putin