Antreprenoorul american și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a vândut aproximativ 12 milioane de acţiuni ale companiei de vânzare cu amănuntul online şi de servicii cloud, pentru suma impresionantă de aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii depuse la autorităţile de reglementare ale pieţei financiare, la scurt timp după ce a stabilit un plan de vânzare a acţiunilor sale în anul următor, potrivit datelor transmise de News.ro.
Vânzarea a avut loc miercuri şi joi, conform informațiilor din documentele depuse de companie. În urmă cu o săptămână, Amazon a spus că Jeff Bezos va vinde până la 50 de milioane de acţiuni ale companiei.
Planul de vânzare, care se supune anumitor condiţii, a fost adoptat pe 8 noiembrie 2023 şi ar urma să fie finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport financiar anual al companiei.
Jeff Bezos, care a demisionat din funcţia de director general al companiei şi a preluat funcţia de preşedinte executiv în 2021, a fondat Amazon ca o companie vânzătoare de cărţi, în 1994. În prezent, el este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Te-ar putea interesa și: Averea marilor miliardari ai lumii în 2023. Cine a câștigat anul trecut cei mai mulți bani
Conform Capital.ro, Bill Gates și Jeff Bezos au descoperit cel mai mare zăcământ de cupru din ultimul secol. KoBold Metals, firma minieră susținută de Gates și Bezos, a identificat recent un extins depozit de cupru în Zambia, considerat cel mai mare în ultimul secol. Situl Mingomba, localizat în provincia Copperbelt din partea de nord a țării, este prognozat să devină una dintre cele mai importante trei mine de cupru de înaltă calitate din lume. Această descoperire este văzută ca un impuls semnificativ pentru eforturile Occidentului de a reduce dependența de China în ceea ce privește metalele vitale.
Cuprul, un material utilizat pe scară largă în domeniul construcțiilor și în industrie, este prognozat să înregistreze o creștere semnificativă a cererii. Acest lucru se datorează utilizării intense a cuprului în infrastructura liniilor de transport electric, în vehiculele electrice și în turbinele eoliene. KoBold Metals anticipează ca situl Mingomba să concureze direct cu producția depozitului din cadrul proiectului masiv Kamoa-Kakula, dezvoltat de miliardarul american Robert Friedland în Republica Democrată Congo.