- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Kamala Harris, despre vizita în România. Lovitură de grație pentru Donald Trump în dezbaterea prezidențială

11 Sep, 08:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Kamala Harris a amintit despre vizita în România, în discursul ei. L-a învins pe Donald Trump în dezbaterea prezidențială.
Kamala Harris, despre vizita în România. Lovitură de grație pentru Donald Trump în dezbaterea prezidențială

Kamala Harris este, actualmente, vicepreședinte a Statelor Unite ale Americii și candidează pentru funcția de președinte al SUA. În discursul electoral, aceasta a făcut referire la vizita sa în România, din 2022. Dezbaterea prezidențială a mers în defavoarea lui Donald Trump, potrivit Antena 3 CNN.

Vicepreședintele a mai spus că, pentru a sprijini Ucraina invadată și pentru a consolida angajamentul american față de flancul estic, a mers în țările aliate de la granița NATO (România și Polonia).

Te-ar mai putea interesa și: Planul economic al Kamalei Harris. „Împreună, vom dezvolta o economie a oportunităţilor”

foto: Kamala Harris

Kamala Harris, despre vizita în România. Lovitură de grație pentru Donald Trump în dezbaterea prezidențială

Kamala Harris, în dezbaterea prezidențială, a oferit informații despre pașii pe care i-a urmat în oferirea ajutorului pentru Ucraina , spunând că a ținut legătura cu Zelensky înainte de invazie și că datorită ei Ucraina „rămâne o țară liberă și independentă”. Vicepreședinta a mai făcut referire și la ce s-ar fi așteptat dacă Trump era președinte, adăugând că „Putin era la Kiev” deja.

„Eu m-am întâlnit cu Zelenski cu câteva zile înainte de invazie. Apoi am fost în România și Polonia și am adus 50 de țări împreună să susțină Ucraina pentru lupta ei dreaptă de apărare.

Grație ajutoarelor noastre, Ucraina rămâne o țară liberă și independentă. Dacă Trump era președinte, Putin era la Kiev acum.

Agenda lui Putin nu e doar despre Ucraina, de aceea aliații noștri europeni sunt atât de bucuroși că Trump nu e mai președinte. El nu înțelege de ce e NATO cea mai importantă alianță din lume”, a declarat Kamala Harris.

Prima dezbatere prezidențială între Kamala Harris și Donald Trump a fost marți noapte, marcată de schimburi de replici acide și de informații false aruncate de către Trump.

Dintr-un exces de zel, fostul președinte al SUA, Trump, a spus că ar putea încheia războiul din Ucraina „imediat”. Pe de altă parte, Kamala Harris i-a spus că dacă ar fi fost președinte la momentul declanșării invaziei, „Putin ar fi fost la Kiev acum”.

Te-ar mai putea interesa și: Suma enormă pe care au obținut-o Trump și Harris. Campaniile electorale de luna trecută au adus milioane de dolari în buzunarele celor doi