- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Datorie fără precedent! Kylian Mbappe a cerut PSG să-i achite salarii şi prime neplătite de 80 de milioane de euro

22 Jun, 14:53 • Bumbeneci Diana
Un nou scandal în fotbal. Mbappe a cerut PSG să-i achite salarii şi prime neplătite de 80 de milioane de euro
Datorie fără precedent! Kylian Mbappe a cerut PSG să-i achite salarii şi prime neplătite de 80 de milioane de euro

Atacantul francez Kylian Mbappe a solicitat oficial clubului Paris Saint-Germain să îi plătească salariile și primele restante, conform surselor, care au confirmat informațiile din L’Equipe, citate de agerpres.ro.

Kylian Mbappe trebuie să primească peste 80 de milioane de euro

Kylian Mbappe se află într-un conflict cu Paris Saint-Germain și a făcut această solicitare prin intermediul avocaților săi, în urma plecării sale iminente la Real Madrid.

Mbappe a înaintat recent o cerere oficială către clubul parizian, solicitând plata restanțelor salariale. Această solicitare a fost notificată și Ligii de fotbal profesionist din Franța (LFP).

Paris Saint-Germain nu a plătit salariul lui Mbappe pentru luna mai, situație care se repetase și în luna aprilie, potrivit L’Equipe.

Vezi și: A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

Clubul parizian exercită presiuni asupra vedetei sale pentru a recupera 80 de milioane de euro, sumă reprezentând un bonus de fidelitate pe care jucătorul părea dispus să-l cedeze vara trecută pentru a fi reintegrat în echipă.

PSG a reținut două salarii lunare și un bonus promis lui Mbappe, sperând că Real Madrid va acoperi aceste sume. Prima din februarie a fost plătită, dar restul plăților au fost suspendate.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Când PSG a realizat că Real Madrid nu va acoperi aceste sume, deoarece Mbappe va fi liber abia la finalul lunii iunie, președintele Nasser Al Khelaifi a căutat alte modalități de a-l constrânge pe jucător să renunțe la bonusul său, așa cum promisese vara trecută.

Mbappe susține că renunțarea la bonus a fost condiționată de reintegrarea sa în echipă, iar din moment ce a informat clubul în februarie despre plecarea sa, timpul său de joc a fost redus și a suferit prejudicii.

Concret, Mbappe crede că motivul pentru care antrenorul Luis Enrique l-a ținut pe banca de rezerve în ultima parte a sezonului nu a fost sportiv, ci o strategie de constrângere, iar președintele PSG nu și-a respectat angajamentele asumate vara trecută.

Starul francez Kylian Mbappe a devenit oficial jucătorul lui Real Madrid la începutul acestei luni și va fi prezentat pe 16 iulie, la două zile după finala EURO 2024.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult