- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Leguma de 4 kilograme pe care un fermier a recoltat-o. Care sunt metodele la care a apelat pentru a o face să crească atât de mult

06 Aug, 11:03 • Amarie Giorgiana
Leguma de 4 kilograme care face furori. Un fermier a recoltat-o și a reușit să stabilească un record mondial. Leguma de dimensiuni imense are peste 70 de centimetri.

Leguma de 4 kilograme face furori! Un fermier a reușit să stabilească un record mondial pentru cea mai mare legumă din lume. Este vorba despre o vânătă de dimensiuni impresionante, care are  peste 70 de cm, potrivit Fanatik. Pentru a atinge această greutate uluitoare, fermierul a apelat la mai multe metode inedite.

Leguma de 4 kilograme stabilește un record mondial

Un fermier din Statele Unite ale Americii a reușit să stabilească un record mondial pentru cea mai mare vânătă din lume. Leguma are dimensiuni impresionante: cântărește 4 kilograme și are peste 70 de centimetri. Pentru a ajunge la acest rezultat, fermierul american a aplicat mai multe metode.

Dave Bennet este cultivator în Bloomfield, Iowa și a cultivat o vânătă care cântărește 3,9 kilograme și are 71 de centimetri. Realizarea i-a adus bărbatului titlul de deținător al recordului mondial pentru cea mai mare vânătă din lume.

După câștigarea premiului, bărbatul a declarat că dimensiunea vinetei se datorează fertilizării cu gunoi de grajd de vadă și de oaie. Totodată, acesta a folosit și alte metode, pe care nu a  vrut să le dezvăluie, pentru a nu fi preluate și aplicate și de alți fermieri.

”Cultiv vinete de circa cinci ani iar în urmă cu doi ani am stabilit recordul statului Iowa cu o vânătă care cântărea la 2,54 kilograme. În cele din urmă voi avea o placă pe care să scrie că am cultivat cea mai mare vânătă din lume”, a spus fermierul, potrivit khqa.com.

Citește și: Fermierii români, în pragul falimentului. Leguma pe care sunt forțați să o vândă cu 80 de bani ajunge să se vândă în supermarketuri și de 10 ori mai scump

Totodată, femierul câștigător a spus că directorul Guiness Book of World Records l-a contactat și i-a spus că vânăta va fi adăugată în publicație.  Mai mult, recordul a fost validat oficial de Departamentul de Agricultură și Administrarea Terenului din Iowa. Acesta a reușit să depășească recordul anterior, care a fost stabilit în 2022 de către un cultivator din Regatul Unit. Vânăta pe care acesta o avea cântărea nu mai puțin de 3,27 kilograme.

Citește și: Leguma preferată de români a ajuns să coste doar 1 leu pe kilogram. Fermierii au producții uriașe în acest an