- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lovitură dură pentru 1300 de angajați! Concedieri în masă la o companie gigant

08 Jun, 16:50 • Fundeanu Madalina
O companie uriașă face concedieri în masă. Peste 1.300 de angajați își vor pierde locurile de muncă.
Lovitură dură pentru 1300 de angajați! Concedieri în masă la o companie gigant

Vineri, 7 iunie 2024, producătorul german de electrocasnice premium Miele a anunțat că va face concedieri masive. Așadar, peste 1.300 de angajați își vor pierde locurile de muncă în următoarea perioadă, conform Bugetul.ro.

O companie uriașă face concedieri în masă. Peste 1.300 de angajați își vor pierde locurile de muncă

Conform agenției germane de presă DPA, producătorul de electrocasnice va elimina unul din fiecare nouă locuri de muncă din Germania.

Reprezentanții companiei Miele au declarat că aproape 1.300 din cele 11.700 de locuri de muncă din Germania vor fi eliminate. De asemenea, compania a ajuns la un nou acord colectiv de muncă alături de sindicatul IG Metall. Acest nou acord va acoperi perioada cuprinsă între începutul lunii august a acestui an şi sfârşitul lunii decembrie 2027. Mai mult, sunt incluse investiții de aproape 500 de milioane de euro.

Cele mai multe concedieri vor fi în orașul Gutersloh, din nord-vestul Germaniei. În acest loc, Miele are sediul general şi o facilitate de producţie. Așadar, de la fabrica pentru producţia de maşini de spălat din Gutersloh vor fi transferate aproximativ 700 de posturi către o fabrică din Polonia. La nivelul întregii țări, se vor face aproximativ 600 de concedieri, atât în operaţiunile de vânzări cât şi în producţie şi administraţie.

Citește și: Val de concedieri la firma unui mare producător de echipamente auto din România. Decizia radicală care a lăsat o mulțime de angajați fără locuri de muncă

concedieri
concedieri

Miele trece printr-o perioadă dificilă. În urma pandemiei de Covid-19, afacerile companiei germane au cunoscut o creștere importantă. Dar, după ce pandemia s-a încheiat, perioadă în care oamenii au fost foarte interesați de amenajarea spațiului de locuit, cererea de electrocasnice marca Miele a scăzut dramatic. În momentul de față cereea a ajuns sub 5 miliarde de euro în 2023, de la 5,4 miliarde de euro în anul 2022. Acum, Miele are 22.700 de angajați în toată lumea.

Miele, printre cei mai importanți producători de electrocasnice

Miele este un producător de echipamente electrocasnice de înaltă calitate, care se ocupă de aparatură de gătit, de coacere şi de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, maşini de spălat vase şi produse de îngrijire pentru haine şi pardoseli. În plus, se adaugă maşinile de spălat haine şi uscătoarele pentru uz comercial, dar  şi aparatura de spălare-dezinfectare şi sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activităţile medicale şi de laborator (Miele Professional).

Compania a fost fondată în anul 1899 și deține opt filiale de producţie în Germania şi câte o filială în Austria, Cehia, China şi România. La noi în țară, Miele a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de 2020.

Vezi și: Concedieri masive la o mare companie din sectorul IT românesc. Peste 650 de angajați rămân fără siguranța zilei de mâine