- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lovitură pentru BMW: peste 1,5 milioane de maşini, rechemate în service. Probleme descoperite la sistemul de frânare

10 Sep, 17:38 • Cornel Ghimeșan
BMW a anunţat o rechemare în service a aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la sistemul de frânare. Mai mult, decizia constructorului german va fi urmată de o reducere a perspectivelor financiare pentru anul 2024.
Lovitură pentru BMW: peste 1,5 milioane de maşini, rechemate în service. Probleme descoperite la sistemul de frânare

BMW va rechema în service aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la frâne. Sistemul de frânare care a cauzat probleme a fost furnizat de Continental, a declarat pentru AFP o sursă apropiată companiei germane, transmite Mediafax. Compania a recunoscut că acest lucru va avea un impact negativ asupra vânzărilor la nivel global în a doua jumătate a anului 2024, afectând inclusiv mărcile Rolls-Royce și Mini, afiliate BMW.

Citeşte şi: Google, amendă de 2,4 miliarde de euro, cam cât o tranşă PNRR pentru România

În plus, BMW se confruntă şi cu o cerere scăzută din China, în ciuda stimulentelor economice oferite pe piața asiatică, dar și de creșterea continuă a costurilor de producție, care pune o presiune suplimentară asupra profitului prognozat de departamentul economic al comapniei germane. În acest sens, marja de profitabilitate estimată a fost revizuită în jos, de la 8-10% la doar 6-7%, în condiţiile în care, în 2023, s-au livrat 2,56 milioane de modele BMW, Rolls-Royce şi Mini. „Retragerea va avea un efect negativ asupra vânzărilor la nivel mondial în a doua jumătate a anului”, a transmisBMW.

Acţiunile BMW au scăzut cu 9% la Bursa din Frankfurt

Situaţia a provocat un impact imediat pe piaţa de capital, iar acţiunile BMW au scăzut brusc cu 9% la Bursa din Frankfurt.

Citeşte şi: Europa explodează de locuri de muncă! Cum va crește numărul locurilor de muncă și ce oportunități se deschid

Pe de altă parte, începând din 2025, toate modelele electrice aparținând Grupului BMW vor adopta standardul North American Charging Standard (NACS) pe piața din America de Nord. Astfel, modelele electrice BMW, MINI și Rolls-Royce vor putea fi alimentate la încărcătoarele dezvoltate și produse de Tesla.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult