- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

MAE emite avertizare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știți imediat!

12 Sep, 10:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
MAE a avertizat călătorii care intenționează să plece către sau din Belgia! Informațiile pe care trebuie să le știți.
MAE emite avertizare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știți imediat!

Pe 12 septembrie 2024, aeroportul Charleroi va fi afectat de o grevă de 24 de ore, anunțată de conducerea aeroportului. Această acțiune va impacta operațiunile aeroportuare, inclusiv reducerea capacității operaționale și anularea unor zboruri, potrivit Antena 3 CNN.

Greva va afecta majoritatea funcțiilor imperios necesare ale aeroportului, inclusiv manipularea bagajelor, procesul de check-in și realimentarea aeronavelor, ceea ce va conduce la întârzieri și perturbări pentru pasageri.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat oficial pentru a informa călătorii despre aceste perturbări și le recomandă să verifice statutul zborurilor și să se pregătească pentru posibile întârzieri. De asemenea, oficialii au anunțat că va fi redusă capacitatea operațională a aeroportului și câteva zboruri vor fi anulate.

Pasagerii sunt sfătuiți să rămână în contact cu companiile aeriene pentru actualizări suplimentare și pentru a găsi soluții alternative, dacă este cazul.

Cetățenii români care se confruntă cu situații dificile sau urgente pot contacta Ambasada României la Bruxelles pentru asistență.

„Pentru ziua de joi, 12 septembrie 2024, conducerea aeroportului Charleroi a anunţat o grevă de 24 de ore, ce va afecta operaţiunile pe acest aeroport. În acest context, capacitatea operaţională a aeroportului va fi redusă, iar unele zboruri vor fi anulate.

Greva vizează majoritatea funcţiilor operaţionale ale aeroportului (bagaje, check-in, realimentarea aeronavelor)”, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Te-ar mai putea interesa și: Alertă de călătorie într-o țară frecventată acum de mulți români. Anunțul făcut de MAE

foto: MAE

MAE emite avertizare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știți imediat!

Pasagerii care călătoresc prin aeroportul Charleroi sunt sfătuiți să verifice starea zborurilor direct pe site-urile companiilor aeriene pentru a obține cele mai recente informații despre eventuale întârzieri sau anulări cauzate de greva de 24 de ore.

În cazul în care cetățenii români se confruntă cu situații dificile sau urgente, au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României la Bruxelles, disponibil la numărul +32(0)497428663, pentru asistență suplimentară și suport în rezolvarea problemelor apărute.

Având în vedere posibilele întârzieri și schimbări de ultim moment, oficialii recomandă să planificați sosirea la aeroport cu suficient timp înainte de ora zborului.

Te-ar mai putea interesa și: MAE avertizează călătorii! Pericole majore în Israel, din cauza grevei centrale