Mark Zuckerberg este ultimul dintre miliardarii americani care au cheltuit zeci de milioane de dolari pentru o locuință scumpă, notează Politico. Timp de o lună, vecinii din cartierul luxos Woodland Normanstone din Washington au speculat cu privire la cumpărătorul neidentificat care a plătit 23 de milioane de dolari cash pentru o locuință de 1.40 de metri pătrați. Vânzarea a fost a treia cea mai scumpă din istoria orașului și a fost realizată în secret, agenții imobiliari fiind obligați să respecte acorduri de confidențialitate. La scurt timp după încheierea tranzacției, la începutul lunii martie, imaginile au devenit pixelate pe Google Maps.
Însă luni, atunci când site-urile de urmărire a zborurilor au dezvăluit că avionul privat al directorului general al Meta a aterizat pe aeroportul Dulles, vecinii au văzut o intensificare a activității la casă, care a fost în mare parte întunecată timp de luni de zile.
Ulterior, miercuri, în aceeași zi în care Zuckerberg a fost văzut la Casa Albă, un purtător de cuvânt al Meta a confirmat pentru sursa citată anterior că: „Mark și Priscilla au cumpărat o casă în D.C., ceea ce îi va permite lui Mark să petreacă mai mult timp acolo, în timp ce Meta își continuă activitatea pe probleme de politică legate de conducerea tehnologiei americane”, a afirmat purtătorul de cuvânt într-o declarație, făcând referire Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan.
Astfel, întrebarea este de ce ar simți șeful unei firme cu sediul în California, fără legături personale deosebite cu Washingtonul, nevoia de a cumpăra o casă în capitală, cu atât mai puțin una dintre cele mai scumpe vândute vreodată.
Meta spune că va petrece mai mult timp aici, iar o vilă privată este mult mai sigură și mai convenabilă. Aceasta ar fi în concordanță cu amprenta lui Zuckerberg în alte locuri pe care le vizitează. Acesta deține proprietăți în Palo Alto, Lake Tahoe și Hawaii, printre altele.
Profesioniștii din domeniul imobiliar care au urmărit creșterea bruscă a numărului de tranzacții imobiliare în D.C. susțin că un interes nou în Washington arată cultura celei de-a doua administrații Trump – în care directorii executivi din sectorul privat au primit mesajul că drumul către inima administrației este să se prezinte personal.
„Cred că este vorba de proximitate și de a fi aici”, a declarat Tom Daley, un veteran îndelungat al jocurilor imobiliare de lux din Washington.
„Este ultima plecăciune în fața omului de la Casa Albă. Pentru mine, este o reminiscență a vremurilor când Hotelul Trump era Hotelul Trump. El observă cine este acolo. Este o modalitate ușoară de a spune, ‘Hei, suntem cu tine. Aici suntem. Sunt sigur că o ia ca pe un compliment suprem”.