- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

McDonald’s revine la angajații umani după ce inteligența artificială a dat rateuri uriașe la comenzi. Clienții au primit înghețată cu bacon și cantități uriașe de nuggets de pui

19 Jun, 13:46 • Stefan Simion
McDonald’s a ajuns la concluzia că oamenii nu pot fi înlocuiți de inteligența artificială, așa că a renunțat la utilizarea tehnologiei de comandă cu inteligență artificială (AI) în restaurantele sale drive-through din SUA, în urma problemelor semnalate de clienți cu privire la interpretarea eronată a comenzilor.
McDonald’s revine la angajații umani după ce inteligența artificială a dat rateuri uriașe la comenzi. Clienții au primit înghețată cu bacon și cantități uriașe de nuggets de pui

Rateurile AI în restaurantele drive-through au fost semnalate în nenumărate videoclipuri care au devenit virale, care prezintă comenzi interpretate greșit, cum ar fi înghețată cu bacon sau comenzi de nuggets de pui în valoare de sute de dolari, scrie BBC.

McDonald’s a anunțat francizele că va elimina, până la sfârșitul lui iulie, tehnologia cu AI din cele peste 100 de restaurante în care a testat-o, după cum a relatat pentru prima dată publicația de specialitate Restaurant Business.

Citeste si Joburile amenințate de inteligența artificială. Sunt așteptate restructurări în mai multe domenii

După analize detaliate, McDonald’s a decis să încheie parteneriatul global actual cu IBM pentru AOT [Comandă Automatizată] după acest an. Vom continua să evaluăm soluții scalabile pe termen lung care ne vor ajuta să luăm o decizie informată privind o viitoare soluție de comandă vocală până la sfârșitul anului”, a precizat lanțul de restaurante într-un comunicat.

Rateuri uriașe date de inteligența artificială în restaurantele McDonald’s

Într-un videoclip cu zeci de mii de vizualizări pe TikTok, o tânără devine din ce în ce mai frustrată în timp ce încearcă să convingă AI-ul că dorește o înghețată cu caramel, doar pentru ca acesta să adauge multiple porții de unt la comanda sa. Într-un alt videoclip, care are 360.000 de vizualizări, o persoană susține că i s-a confundat comanda cu a altui client, ceea ce a însemnat adăugarea a nouă comenzi de ceai pe factura sa.

inteligența artificială

Un alt videoclip popular înfățișează două persoane care râd în timp ce nuggets de pui în valoare de sute de dolari sunt adăugați la comanda lor. New York Post a raportat, de asemenea, că unei alte persoane i-a fost adăugat bacon la înghețată din greșeală.

Citeste si Roboții ar putea lua locul muncitorilor de pe șantier! Ce salariu va primi un inginer pentru a coordona inteligența artificială

Totuși, încheierea colaborării dintre McDonald’s și IBM nu este definitivă. IBM a declarat că va continua să colaboreze cu McDonald’s pe viitor.

Această tehnologie s-a dovedit a avea unele dintre cele mai cuprinzătoare capacități din industrie, rapidă și precisă în unele dintre cele mai solicitante condiții. În timp ce McDonald’s reevaluează și rafinează planurile sale pentru AOT, așteptăm cu nerăbdare să continuăm să colaborăm cu ei la o varietate de alte proiecte”, a anunțat IBM într-un comunicat.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult