- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Motivul pentru care Greta Thunberg a mers la Kiev, în plin război al Ucrainei cu Rusia. Ce a discutat aceasta cu Zelenski

30 Jun, 17:28 • Lupu Alexandra
Greta Thunberg l-a vizitat pe Zelenski la Kiev. Iată ce a discutat activista pentru climă cu președintele ucrainean.
Motivul pentru care Greta Thunberg a mers la Kiev, în plin război al Ucrainei cu Rusia. Ce a discutat aceasta cu Zelenski

Mari surprize. Activista pentru climă Greta Thunberg l-a vizitat joi la Kiev pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează stiripesurse.ro.

Ce a făcut Greta Thunberg la Kiev

Greta Thunberg a mers joi la Kiev pentru a atrage atenția asupra impactului războiului asupra mediului. Activista pentru climă a avut o discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu oficialii din domeniul mediului. Ea atrage atenția că ecocidul și distrugerea mediului este o formă de război.

„Ecocidul și distrugerea mediului este o formă de război, așa cum ucrainenii știu prea bine până în acest moment, la fel ca și Rusia”, declară Greta Thunberg.

Citește și despre: UE mărește sprijinul pentru Ucraina cu 3,8 miliarde de dolari „Instrumentul nostru anti-circumvenție va împiedica Rusia să pună mâna pe bunurile sancționate”

Vizita ei vine după distrugerea barajului ucrainean Nova Kakhovka. Evenimentul a avut loc pe data de 6 iunie și este unul pe care activista pentru mediu îl califică drept „ecocid” rezultat din invazia Rusiei.

Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de atacarea barajului. Din acest punct de vedere, Greta Thunberg spune că nimeni nu poate fi nepăsător în fața „evoluțiilor oribile care au loc acum în Ucraina și a crimelor comise de Rusia”. Activista pentru mediu a afirmat că daunele de mediu vor fi evaluate, în așa fel încât Rusia să fie trasă la răspundere pentru acțiunile și crimele sale. Ea a adăugat că Ucraina trebuie să aibă șansa de a se reconstrui într-un mod durabil, iar oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a se reface.

„Sper că putem aduna evaluările de la ONG-urile locale, de la comunitatea științifică, de la autorități și așa mai departe pentru a crea evaluări ale daunelor de mediu care se întâmplă […] astfel încât Rusia să fie trasă la răspundere pentru acțiunile și crimele sale, iar oamenii afectați să aibă posibilitatea de a se reface, iar Ucraina să se poată reconstrui într-un mod durabil”, declară ea.

Greta Thunberg
Greta Thunberg

Prăbușirea barajului Nova Kakhovka a distrus sate întregi, a inundat terenuri agricole și a privat zeci de mii de oameni de energie electrică și apă curată. În cele din urmă, a adus daune masive mediului. Evenimentul este unul dintre cele mai mari dezastre industriale ecologice din Europa din ultimele decenii.

În momentul de față, este imposibil de spus dacă barajul s-a prăbușit fiindcă a fost vizat în mod deliberat sau dacă ruptura a fost cauzată de o defecțiune structurală. Barajul și centrala hidroelectrică se află sub controlul Rusiei. Din acest motiv, anchetatorii independenți nu pot stabili ce s-a întâmplat.

Experții din întreaga lume încearcă să reconstituie evenimentul pe baza unor dovezi limitate. Rusia a fost acuzată de dezastru de mai mulți oficiali occidentali.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Războiul din Ucraina duce economia Europei la sapă de lemn, în timp ce propulsează economia SUA. Financial Times: „Economia SUA este acum considerabil mai bogată şi mai dinamică decât cea a UE sau a Marii Britanii”

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci