- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Motivul pentru care Marcel Ciolacu a plecat de la inundațiile din Galați direct la Constanța. Are legătură cu fiul lui

16 Sep, 14:22 • Andrei Alina
Pentru premierul Marcel Ciolacu familia este extrem de importantă. Fiul lui, Alexandru, a absolvit Facultatea de Medicină, iar liderul PSD nu a vrut să lipsească de la acest eveniment important din viața lui.
Motivul pentru care Marcel Ciolacu a plecat de la inundațiile din Galați direct la Constanța. Are legătură cu fiul lui

Eveniment important în familia premierului Marcel Ciolacu. Deși este foarte ocupat în această perioadă cu tot felul de ședințe ca urmare a inundațiilor din estul țării, în urma cărora șase persoane au murit, iar altele sunt date dispărute, premierul Marcel Ciolacu și-a făcut timp și pentru familie. A plecat din zonele inundate din județul Galați direct la Constanța pentru a lua parte la un eveniment important din familia sa.

Citește și: Ședință urgentă la Guvern, din cauza inundațiilor din România. Premierul Ciolacu anunță primele măsuri luate

Alexandru Filip Ciolacu a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța, iar duminică tatăl lui a participat la fectivitatea de final de facultate.

Premierul Marcel Ciolacu a mers duminică la Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi, zonă grav afectată de inundaţiile din ultimele zile. Aici a fost amenajată o tabără pentru sinistraţi.

Vezi și:Ninge ca în plină iarnă în România! Locurile în care stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri

Marcel Ciolacu a fost şi sâmbătă în judeţul Galaţi, împreună cu miniştrii Internelor, Apărării şi Mediului, precum şi cu şeful DSU Raed Arafat, iar luni a cheamat toți reprezentanții ministerelor în ședință la Guvern. Va avea pe agendă măsuri de intervenție rapidă și ajutor pentru persoanele afectate de inundații.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat luni dimineaţă că luni va avea loc o şedinţă de Guvern pentru a veni cu anumite ajutoare în sprijinul celor afectaţi de inundaţiile din estul ţării. El a adăugat că oamenii din acele zone au nevoie în primul rând să nu mai plouă şi a menţionat că prognozele arată că intrăm în normalitate din punct de vedere al precipitaţiilor.

Ciolacu a precizat că Guvernul ar putea lua măsuri financiare pentru că ”oricum este o dislocare şi din partea pompierilor şi din partea armatei, sunt 15 judeţe mobilizate pe zonă”.
”Este o coordonare unică. Cu domnul vicepremier Predoiu am avut discuţii şi azi noapte şi astăzi de dimineaţă. O să ne implicăm”.
Întrebat dacă Guvernul se va implica și în reconstrucţia caselor din zonele afectate de inundații, premierul a spus că ”în primul rând haideţi să facem curăţenie şi să vedem ce nu se mai poate recupera şi acolo o să intervenim”.