- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ne-am putea lua adio de la benzină și de la motorină în Europa! Se dorește interzicerea totală a acestor combustibili

23 Aug, 16:16 • Cornel Ghimeșan
Benzina și motorina ar putea dispărea definitiv din Europa! Iată care ar fi scopul unei asemenea decizii și ce impact ar putea să aibă pe termen lung.
Ne-am putea lua adio de la benzină și de la motorină în Europa! Se dorește interzicerea totală a acestor combustibili

Asociația Industriei Auto (VDA) din Germania, unul dintre liderii europeni în sectorul auto, solicită interzicerea completă a vânzării de motorină și benzină în benzinării până în anul 2045. Această propunere îndrăzneață vine ca parte a unui apel pentru o legislație europeană mai strictă, menită să accelereze tranziția către vehicule alimentate cu combustibili regenerabili și să sprijine obiectivele climatice ambițioase ale Uniunii Europene.

Cum ar putea arăta Europa în câțiva ani

„Europa își poate atinge obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 doar cu un curs deschis tuturor soluțiilor și tehnologiilor posibile. Politicienii sunt chemați să stabilească stimulente pentru creșterea treptată a surselor de energie regenerabilă și, astfel, să garanteze și să promoveze investițiile”, a explicat Hildegard Müller.

Președintele VDA, Hildegard Müller, a subliniat necesitatea adoptării unui curs deschis tuturor soluțiilor și tehnologiilor posibile pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel european. Müller a subliniat importanța stimulării investițiilor în surse de energie regenerabilă și a cerut implementarea ambițioasă a Directivei privind energia regenerabilă (RED III) în legislațiile naționale.

Citește și: Cât zahăr este într-o sticlă de Fanta în fiecare țară? În România s-au depășit limitele admise

VDA propune, de asemenea, măsuri suplimentare, precum stabilirea unor obiective pe termen lung și ajustarea cotelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES), pentru a încuraja adoptarea combustibililor regenerabili. În plus, VDA susține că actualele reglementări din RED III nu sunt suficient de provocatoare și necesită cerințe mai stricte pentru a impulsiona tranziția către un transport sustenabil.

Această inițiativă vine în contextul în care Europa urmărește o decarbonizare profundă a sectorului transporturilor, prin integrarea combustibililor regenerabili și promovarea vehiculelor cu emisii zero, precum cele alimentate cu hidrogen. Cu toate acestea, VDA avertizează că vehiculele cu motoare pe combustie vor rămâne parte din peisajul auto pentru încă mulți ani, subliniind necesitatea unei abordări echilibrate și cuprinzătoare în procesul de tranziție.

Citește și: Reguli pentru cei care returnează ambalaje prin SGR. Este obligatoriu pentru toată lumea

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult