- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Netflix anunţă schimbări majore. Ce pregăteşte platforma de streaming pentru toţi clienţii

07 Jun, 17:43 • Cornel Ghimeșan
Platforma de streaming Netflix este pe cale să introducă o serie de schimbări semnificative menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor. Acestea includ o nouă interfață mai intuitivă și eliminarea suportului pentru dispozitivele mai vechi.
Netflix anunţă schimbări majore. Ce pregăteşte platforma de streaming pentru toţi clienţii

Netflix anunţă schimbări majore. Netflix lucrează la un nou design al interfeței, care va aduce două schimbări principale. Astfel, în locul imaginilor statice folosite până acum, conținutul selectat va afișa inițial o imagine mai mare, care se va transforma rapid într-un videoclip de previzualizare. Sub acest videoclip vor fi prezentate informații esențiale despre titlu, inclusiv o scurtă descriere, genul programului și anul lansării.

Schimbări mari la Netflix

De asemenea, meniul lateral actual va fi înlocuit cu unul orizontal, situat în partea superioară a ecranului. Acest nou meniu va include doar cinci secțiuni: Căutare, Home, Shows, Movies și My Netflix (unde utilizatorii pot găsi titlurile salvate în lista personală). Această schimbare este inspirată de interfețele unor servicii concurente și are scopul de a simplifica navigarea.

În prezent, noua interfață este testată cu un număr restrâns de utilizatori, înainte de a fi implementată pe scară largă, scrie EVZ.

Citeşte şi: Noi obligații pentru călătorii cu avionul. Ce nu mai au voie pasagerii în timpul zborului

Începând cu 1 aprilie 2024, aplicația Netflix nu mai este disponibilă pe anumite dispozitive mai vechi, inclusiv dispozitive Blu-ray Samsung, televizoare Smart TV Sony, Panasonic și Hitachi, cititoare de CD Blu-ray din seriile BDP. sisteme Blu-ray Disc Home Theater din seria BDV.

Citeşte şi: Cum să nu ai iPhone „de unică folosinţă”. 10 sfaturi care prelungesc viaţa smartphone-ului de la Apple

Decizia de a elimina suportul pentru aceste dispozitive a fost luată pentru a reduce costurile și pentru a concentra resursele pe platformele mai noi și mai performante. Sony a confirmat că Netflix nu va mai fi suportat pe anumite modele de televizoare și playere Blu-ray produse între 2011 și 2013, din cauza unor limitări tehnice. Nu este prima dată când Netflix retrage suportul pentru dispozitive învechite, urmând o tendință similară din trecut.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult