- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nintendo lansează un ceas deșteptător care te trezește cu melodii din jocuri video

10 Oct, 18:57 • Anghel Valentin
Imaginația japonezilor nu cunoaște limite la capitolul electronice. Celebra companie Nintendo lansează un ceas deșteptător care folosește ca alarmă melodii din jocurile video precum Super Mario Odyssey.
Nintendo lansează un ceas deșteptător care te trezește cu melodii din jocuri video

Neobișnuitul ceas deșteptător îmbină funcții avansate cu tematici din cele mai populare jocuri ale companiei, notează ziare.com. Produsul se numește, sugestiv, Alarmo și este, cum altfel?, un ceas inteligent, respectând trendul contemporan pe electronice și electrocasnice.

La acest ceas, este impropriu spus că alarma programată ”sună”. Cuvântul potrivit este ”cântă”, având în repertoriu melodii din jocuri precum Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild și Splatoon 3. Variantele de alarmă nu sunt doar melodii, ci și sunete produse de personajele din jocuri. Iar cine se plictisește de oferta variantelor de alarmă, va avea la dispoziție, pentru download, noi teme.

După trezire, în timpul zilei, ceasul emite sunete din jocuri la oră fixă. Un fel de ceas cu cuc… fără cuc.

Citește și Pensia alimentară a lui Valeriu Gheorghiță depășește orice așteptare! Căt plătește lunar fostei soții pentru îngrijirea celor doi copii

Alarmo nu este însă doar un ceas obișnuit, fie el și deșteptător. Pentru a face trezirea și mai interesantă, ceasul are un senzor de mișcare ce înregistrează fiecare mișcare a utilizatorului. În funcție de mișcări sau de absența acestora, declanșează noi sunete din jocul ales la programarea alarmei.

Mai mult, odată conectat la internet prin wi-fi, acest ceas inteligent îți monitorizează somnul. Motivul? Să furnizeze informații despre calitatea odihnei.

La capitolul dotări, trebuie menționat că Alarmo este echipat cu ecran LCD, difuzor, butoane și o rotiță cu LED în partea de sus.

Compania japoneză Nintendo, cunoscută în toată lumea pentru jocurile video pe care le produce, și-a început activitatea în secolul… 19. La 1889 mai exact. Atunci, evident, nu fabrica jocuri video, ci cărți de joc.

Nintendo produce jocuri video și electronice. În 2023, compania avea peste 7.000 de angajați și active de circa 22 de miliarde de dolari.

Citește și Oferte imbatabile la Kaufland, începând cu 11 octombrie. Românii pot cumpăra produsele favorite la prețuri de nimic