O nouă măsură anti-risipă a devenit extrem de populară în localurile de tip All-Inclusive din Europa. Majoritar, turiștii au obiceiul de a-și umple farfuria cu prea multă mâncare, pe care nu o pot consuma, notează Click.
Din ce în ce mai multe locații din Europa au început să introducă măsuri pentru a combate risipa alimentară Una dintre metodele care ar putea contribui la această problemă este aplicarea amenzilor celor care nu mănâncă tot din farfurie.
În mare parte, la hotelurile și restaurantele din întreaga lume, oamenii au obiceiul de a-și umple farfuria cu mâncare, dar nu o consumă pe toată. Astfel, amendarea reprezintă una dintre soluțiile pentru combaterea risipei alimentare. Această practică a început să fie din ce în ce mai folosită în locațiile All-Inclusive din întreaga lume și câtștigă din ce în ce mai mult teren, consumatorii fiind învățați să se responsabilizeze.
Pub-ul The Star Inn Vogue din Marea Britanie a introdus o taxă pentru clienții care nu își termină mâncarea de la bufet. Aceasta are o valoare de 2,40 de lire sterline și are un scop educativ. Pub-ul oferă meniurii all you can eat care includ carne de vită, porc și curcan, alături de preparate tradiționale precum Yorkshire pudding și cartofi prăjiți. Mark Graham, proprietarul localului, a sesizat cum cantități mari de mâncare erau aruncate la gunoi, așa că a decis să schimbe acest lucru.
„Orice bucătar din lume ar fi deranjat sau s-ar simți chiar jignit de toată această risipă. Iar asta se întâmplă doar în cazul bufetului cu carne, pentru celelalte feluri a la carte, dacă un client nu poate termina ce are în farfurie, există clasica doggy bag. În cazul buffetului, un client alege cantitatea de mâncare pe care o dorește, motiv pentru care trebuie să se comporte cu respect, cum ar face acasă la bunica lui, unde nici nu i-ar trece prin cap să lase ceva în farfurie”, a spus acesta, potrivit The Independent.
„Dacă sunteți din generația mea sau mai în vârstă, dacă aș fi lăsat mâncare în farfurie, mama nu m-ar fi lăsat să plec de la masă. Suntem de școală veche, așa cum erau lucrurile pe vremuri. Oamenii de acum sunt diferiți, ei cred că dacă au plătit ceva, pot face orice doresc”, a mai adăugat proprietarul restaurantului din Marea Britanie.
Citește și: Doner kebap, motiv de dispută între Turcia și Germania. Nemții au declarat donerul mâncare tradițională