- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nu cumpărați aceste produse de pe Shein și Temu! Conțin substanțe chimice extrem de periculoase

14 Aug, 18:53 • Preda Silvia
Shein, Temu și AliExpress vând o selecție variată de haine, accesorii la modă și multe altele. Nu cumpărați aceste produse!
Nu cumpărați aceste produse de pe Shein și Temu! Conțin substanțe chimice extrem de periculoase

Accesoriile pentru femei vândute de două dintre cele mai populare firme de cumpărături online din lume, Shein și Temu, conţin substanţe toxice uneori de sute de ori peste niveluri acceptabile, au declarat autorităţile din Seul, scrie france24.com.

Giganții chinezi, printre care Shein, Temu și AliExpress, oferă o selecție variată de haine și accesorii la modă la prețuri mici. Creșterea explozivă a vânzărilor a condus la un control sporit al practicilor lor de afaceri și al standardelor de siguranță, inclusiv în Uniunea Europeană și Coreea de Sud.

Oficialii de la Seul au efectuat inspecții săptămânale ale articolelor vândute de platformele online, scrie sursa citată. În cea mai recentă inspecție, au fost testate 144 de produse de la Shein, AliExpress și Temu, iar mai multe produse de la toate companiile nu au îndeplinit standardele legale.

Produsele pentru femei cumpărate de pe Shein și Temu au substanțe toxice

S-a descoperit că pantofii de la Shein conțin niveluri semnificativ ridicate de substanțe chimice folosite pentru a face plasticul mai flexibil – cu o pereche de 229 de ori peste limita legală.

Citește și: Adio chilipiruri din China! UE va impune taxe pe produsele achiziționate de pe Temu, Shein și AliExpress în 2024

Temu
Gigantul Temu, verificat de autorități

Aceste substanțe toxice afectează funcțiile de reproducere, cum ar fi reducerea numărului de spermatozoizi și pot provoca infertilitate și chiar naștere prematură, a declarat pentru AFP un oficial de la echipa de sănătate a mediului din Seul.

O astfel de substanță chimică „este clasificată drept cancerigen uman de către Institutul Internațional al Cancerului, așa că ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a evita contactul pe termen lung cu corpul uman”, au adăugat oficialii.

S-a descoperit că două sticle de lac de unghii de la Shein au dioxan – un posibil cancerigen uman care poate provoca intoxicații hepatice.

Plumb în sandalele vândute de Temu

Autoritățile de la Seul au descoperit că sandalele de la Temu conțineau plumb în branțuri la niveluri de peste 11 ori limita permisă.

„După ce am primit o notificare de la guvernul orașului Seul, am lansat imediat o anchetă internă”, a declarat un purtător de cuvânt de la Temu pentru AFP.

Oficialii de la Seul au cerut ca toate produsele să fie scoase de la vânzare, potrivit unui comunicat al guvernului.

Vezi și: Un nou rival pentru Shein şi Temu? Gigantul mondial care vrea să intre în 2024 pe piața chilipirurilor