- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O destinație exotică din Asia renunță la vizele pentru români. Decizia intră în vigoare de la 1 iunie 2024

08 Jun, 10:34 • Adrian Popovici
Thailanda a eliminat vizele pentru turiștii din România și alte țări într-un efort de a-și sprijini industria locală a ospitalității. Măsura intră în vigoare de la 1 iunie 2024.
O destinație exotică din Asia renunță la vizele pentru români. Decizia intră în vigoare de la 1 iunie 2024

Vești bune pentru românii care vor să meargă în acest an în vacanțe exotice. Thailanda, una dintre cele mai populare destinații de acest fel a anunțat că românii scapă de vize dacă vor să călătorească în această țara, măsura urmând să se aplice chiar de la 1 iunie 2024, notează Antena 3 CNN.

Începând cu 1 iunie 2024, guvernul thailandez a decis să elimine necesitatea de a obține vize pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Thailanda. Această schimbare semnificativă vine ca parte a unei serii de măsuri adoptate pentru a stimula industria turismului, un sector vital pentru economia țării.

Noile reglementări, aprobate de guvernul thailandez într-o ședință de marți, includ o varietate de opțiuni pentru vizitatori străini. Printre acestea se numără scheme fără vize sau vize la sosire, precum și posibilitatea de ședere prelungită pentru studenți și o reducere a cerințelor de asigurare de sănătate pentru pensionari.

Românii care doresc să viziteze Thailanda în prezent pot obține vize online sau direct de pe aeroport, pentru sejururi de până la 15 zile. Cu noile modificări, durata sejurului pentru vizitatorii din România și alte țări eligibile a fost extinsă la 60 de zile. În plus, viza la sosire va fi disponibilă pentru 31 de țări, comparativ cu 19 anterior.

Ministerul de Externe thailandez a explicat că aceste măsuri sunt menite să atragă un număr mai mare de vizitatori. În acest sens, numărul țărilor cu intrare fără viză va crește de la 57 la 93, printre noile adiții numărându-se și România, alături de alte state precum Albania, China, India, Maroc și Uzbekistan.

Te-ar putea interesa și: Este oficial! Românii scapă de vizele pentru Turcia și vor călători doar cu buletinul. Măsura se aplică de la 1 iunie

Românii vor putea călători fără vize în Thailanda
Românii vor putea călători fără vize în Thailanda

Cum vor călători românii în Thailanda după eliminarea vizelor?

Pentru cei interesați de ședere prelungită sau de explorarea destinațiilor turistice, guvernul thailandez a introdus o viză specială valabilă timp de cinci ani. Această viză permite sejururi de până la 180 de zile, cu posibilitatea de prelungire cu încă 180 de zile, adresându-se nomazilor digitali, lucrătorilor la distanță și celor care doresc să învețe aspecte ale culturii thailandeze, precum Muay Thai și bucătăria tradițională.

Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu 1 iunie și vor fi însoțite de alte schimbări menite să faciliteze procesul de obținere a vizelor. De exemplu, începând din septembrie, numărul consulatelor și ambasadelor thailandeze care oferă servicii de solicitare a vizelor electronice va crește semnificativ, de la 47 la 94 de locații.

Te-ar putea interesa și: Bilete de avion ieftine către Turcia în 2024. Ce opțiuni au românii după ce Erdogan a eliminat vizele pentru țara noastră