Caz neașteptat la tribunalul spaniol. Un bărbat este obligat de instanță să plătească o despăgubire de 204.624,86 euro pentru fosta soție, mai exact, echivalentul a peste 20 salarii, pentru îngrijirea casei din perioada căsătoriei. Decizia juridică a fost luată în data de 15 februarie, susține stiripesurse.ro.
Decizia juridică publicată în data de 15 februarie arată că tribunalul spaniol a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții despăgubiri de 204.624,86 euro. Suma este egală cu cea rezultată din peste 20 salarii, iar conform tribunalului, aceasta este oferită pentru serviciile de îngrijire a casei realizată pe timpul mariajului.
Femeia este mama a doi copii și era căsătorită cu bărbatul supus unei cheltuieli imense sub regimul separării de bunuri. Primele informații arată că aceasta s-a ocupat pe toată perioada mariajului de familie, casă și de tot ce a fost nevoie, tocmai de aceea, decizia juridică a tribunalului din Vélez-Málaga a fost în favoarea ei.
Citește și: Divorț 2023. Cât costă și care sunt actele de care ai nevoie
Instanța a decis că femeia trebuie să fie despăgubită cu 204.624,86 euro. Avocatul acesteia susține că suma este aferentă celei pe care ar fi obținut-o în 24 ani și jumătate dacă ar fi avut un loc de muncă, raportat la un salariu minim, mai exact, pentru perioada mariajului, iunie 1995 și decembrie 2020. Pe lângă plata menționată, bărbatul trebuie să achite în fiecare lună o pensie alimentară pentru fiicele lui.
Femeia a declarat în cadrul unui interviu acordat postului de radio Cadena SER că fostul soț refuza ca ea să lucreze în afara casei. Acesta este principalul motiv pentru care persoana în cauză a trebuit să se ocupe pe toată perioada mariajului de îngrijirea locuinței și a familiei, fără a beneficia de venituri proprii. În tot acest timp, femeia și-a ajutat fostul soț să gestioneze sălile de sport pe care le deținea, oferindu-i servicii de PR, dar fără a primi o renumerație în acest sens. Persoana în cauză se declară mulțumită de decizia judecătorească.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ne căsătorim ca să divorțăm. Iată orașul din România unde sunt mai multe separări decât legăminte. Concubinajul, cea mai bună soluție