Traseul autobuzului 116 din Barcelona, folosit adesea de turişti pentru a ajunge la Park Güell, a dispărut din aplicaţii precum Google Maps şi Apple Maps, potrivit surselor News.ro.
Decizia a fost luată la solicitarea consiliului local al Barceloniei care a cerut aplicațiilor să ascundă traseul. Se pare că localnicii s-au plâns că le sunt afectate activitățile zilnice de supraaglomerarea creată de faptul că e folosită frecvent de turişti pentru a ajunge la Park Güell.
Consiliul local a refuzat să confirme sau să infirme că a forţat Google şi Apple să ascundă traseul autobuzului, dar un purtător de cuvânt al Google a declarat că acest gen de modificare nu se face decât la cererea autorităţilor locale.
Catalanii care circulă cu autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns că acesta este mai tot timpul aglomerat din cauza turiştilor care-l folosesc pentru a ajunge la Park Güell.
Park Güell este a doua cea mai populară atracţie a orașului, după bazilica Sagrada Familia.
În altă ordine de iei, premierul spaniol Pedro Sachez a comentat ironic situația și a sugerat, printre altele, că poate următoarea mișcare ar trebui să fie „eliminarea întregului Park Guell de pe Google Maps”. Problema spaniolilor cu turiștii nu este o noutate și e valabilă din Insulele Baleare până în Canare, Barcelona sau Malaga, potrivit Fanatik.ro.
Astfel, au loc tot mai multe manifestații ostile turismului din Spania, a doua destinație turistică din lume. De exemplu, locuitorii din Tenerife au ieșit în stradă și au protestat împotriva construirii a două hoteluri în zonă, pentru că numărul de turiști care vin în zonă este exagerat de mare, cred oamenii.
„Insulele Canare nu mai pot. Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată”, au transmis reprezentanții organizației Insulele Canare se epuizează.
În Insulele Canare, doar anul trecut, au venit 19 milioane de vizitatori. O cifră aproape de 10 ori cât populația zonei, motiv de supărare pentru localnici.
Situații similare sunt în Malaga, Barcelona sau alte orașe, unde turiștii vor fi întâmpinați cu mesaje ostile, lipite prin orașe. „Întoarce-te acasă!”, „Aici înainte era casa mea”, reprezintă doar câteva exemple. În plus, pe unele plaje au fost instalate panouri cu mesaje false care îi descurajează pe turiști. Aceștia pot afla, în mod eronat, că acolo pot să stea doar pe pietre sau că în apă există meduze foarte periculoase.