- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O nouă eră a colaborării comerciale! Produse românești de calitate ar putea face pasul către China

27 Sep, 23:58 • Bugiu ⁠Ana Maria
China respectă principiul deschiderii şi salută intrarea mai multor produse româneşti de calitate pe piaţa sa, a declarat joi ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi. Ce a declarat Luminița Odobescu.
O nouă eră a colaborării comerciale! Produse românești de calitate ar putea face pasul către China

China respectă principiul deschiderii şi salută intrarea mai multor produse româneşti de calitate pe piaţa sa, a declarat joi ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, cu prilejul discuţiilor cu omologul român, Luminiţa Odobescu, pe marginea Adunării Generale a ONU, transmite Xinhua, citată de Agerpres, potrivit digi24.ro.

În cadrul discuțiilor care au avut loc la Adunarea Generală a ONU, ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, a vorbit despre angajamentul Chinei față de deschiderea pieței și a întâmpinat intrarea pe piața chineză a mai multor produse românești de calitate.

Wang Yi a exprimat deschiderea că România va funcționa pe principiul comerțului liber și va crea un mediu de afaceri non-discriminatoriu pentru companiile chineze.

Te-ar mai putea interesa și: România se menține în topul clasamentului pe medalii la JO 2024. China îl conduce detașat

foto: China

O nouă eră a colaborării comerciale! Produse românești de calitate ar putea face pasul către China

Această țară speră că România va respecta principiul comerţului liber şi va oferi un mediu de afaceri non-discriminatoriu pentru companiile chineze, a mai spus Wang Yi.

Luminița Odobescu a reafirmat dorința României de a întări relațiile economice și comerciale. Ea a subliniat intenția de a crește exporturile de produse agricole românești către această piață vastă.

În acest context, Odobescu a declarat că România este deschisă să faciliteze dialogul între Europa și China, cu scopul de a soluționa eficient disputele comerciale și a promova cooperarea internațională.

Această întâlnire arată cât de importante sunt relațiile bilaterale și oferă un cadru pentru explorarea de noi oportunități economice în beneficiul ambelor părți, consolidând legăturile comerciale.

„România este dispusă să faciliteze dialogul dintre Europa şi China, pentru soluţionarea adecvată a disputelor comerciale”, a adăugat oficialul român.

Te-ar mai putea interesa și: Dacia a făcut anunțul despre preţurile pentru Spring, produs în China. Ce se va întâmpla cu după ce UE va crește taxele și cu 40% pentru importuri