- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Oamenii renunță la mâncare pentru a plăti ratele, iar situația devine critică în toată Europa!

28 Oct, 15:46 • Bugiu ⁠Ana Maria
Europa se confruntă cu o criză financiară gravă, iar un studiu recent arată că mulți cetățeni sunt nevoiți să renunțe la mâncare pentru a-și putea plăti facturile. Aproximativ 37% dintre europeni rămân fără bani după plata cheltuielilor esențiale, iar 20% întâmpină dificultăți în a trăi de la un salariu la altul.
Oamenii renunță la mâncare pentru a plăti ratele, iar situația devine critică în toată Europa!

Europa se confruntă cu o situație financiară alarmantă, conform unui studiu recent realizat de agenția imobiliară Re/Max Europe, care arată că un număr tot mai mare de oameni sunt nevoiți să renunțe la mâncare pentru a-și putea plăti facturile și ratele la bănci. În 2024, costurile locuințelor au crescut cu 54%, iar mai mult de unul din zece europeni a fost nevoit să facă economii considerabile pentru a face față acestor creșteri, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Mâncarea și cafeaua de la automate vor fi mai scumpe. Ce schimbări aduce Codul Fiscal în 2025

foto: portofel gol = lipsă de mâncare

Oamenii renunță la mâncare pentru a plăti ratele, iar situația devine critică în toată Europa!

Un alt aspect îngrijorător evidențiat de New Housing Trend Report 2024 este că 37% dintre europeni au declarat că rămân fără bani după plata facturilor, chiriei și ratelor. De asemenea, 20% au recunoscut că întâmpină dificultăți în a trăi de la un salariu la altul. Majoritatea respondenților (80%) au recunoscut că au renunțat la activități sociale (41%), vacanțe (40%) și, în unele cazuri, chiar la alimente (16%).

Familiile din diferite țări europene alocă, în medie, 38% din salariul lunar pentru chirii, rate și facturi, cu cele mai mari proporții raportate în Slovenia (43%) și Portugalia (42%). Cu toate acestea, măsurile de reducere a cheltuielilor nu sunt suficiente pentru toți europenii. Aproape 15% dintre respondenți au fost nevoiți să se împrumute, cu cei mai mulți provenind din Turcia, Bulgaria și România.

Dintre cei care au recurs la împrumuturi, 30% au optat pentru credite bancare, 27% au apelat la ajutorul rudelor și prietenilor, iar 25% au folosit descoperitul de cont.

În contextul în care prețurile și costurile continuă să crească, iar salariile rămân stagnante, aproape jumătate dintre respondenți se simt tot mai îngrijorați cu privire la viitorul lor financiar.

Te-ar mai putea interesa și: Se dau 500 de lei GRATIS pentru copii. Banii vor putea fi folosiți pentru mâncare și haine