- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Open AI vine cu lansarea Voice Mode, un model care poate sesiza emoțiile din vocile oamenilor

31 Jul, 15:42 • Amarie Giorgiana
Open AI a anunțat lansarea unui nou model vocal, numit Voice Mode. Acesta este capabil să sesizeze emoțiile din vocile oamenilor. Modelul începe să fie disponibil pentru un număr scăzut de persoane, abonate la ChatGPT Plus.
Open AI vine cu lansarea Voice Mode, un model care poate sesiza emoțiile din vocile oamenilor

Open AI a anunțat lansarea unui nou model, numit Voice Mode. Acesta poate detecta emoțiile din vocile oamenilor. Comparativ cu vechile variante vocale, Voice Mode poate îndeplini toate sarcinile, folosind un singur model vocal, care este capabil să interpreteze și să răspundă la comenzile utilizatorilor, potrivit The Verge.

Open AI lansează Voice Mode. Ce este capabil să facă modelul vocal

Noul model vocal al Open AI pentru ChatGPT va fi disponibil în scurt timp unui număr mic de persoane, abonate la ChatGPT Plus. Funcția,  pe care OpenAI a prezentat-o la evenimentul său de lansare GPT-4o din luna mai, a fost criticată pentru că semăna cu Scarlett Johansson și a fost ulterior amânată din motive de siguranță, conform TechCrunch.

La evenimentul OpenAI, noul mod vocal părea să fie vizibil mai capabil decât modul vocal actual al ChatGPT. Pe scenă, angajații OpenAI au putut să întrerupă chatbot-ul și să îi ceară să spună o poveste în moduri diferite, iar  acesta a luat în considerare întreruperile lor pentru a-și adapta răspunsurile.

Modul avansat a fost setat să fie lansat în alfa la sfârșitul lunii iunie, dar OpenAI a amânat lansarea cu o lună pentru „a atinge limita de lansare”. Ca parte a acestei întârzieri, compania a justificat că a fost vorba de „îmbunătățirea capacității modelului de a detecta și refuza anumite conținuturi”.

Purtătorul de cuvânt al Open AI, Taya Christianson, spune că societatea a testat capacitățile modelului vocal cu peste 100 de red teameri externi (persoane care încearcă să atace tehnologiile pentru a găsi puncte slabe). Compania s-a confruntat recent și cu o mulțime de controale cu privire la politicile sale de siguranță, astfel încât această pauză ar fi putut fi alegerea corectă. De asemenea, OpenAI a „adăugat noi filtre care vor recunoaște și vor bloca anumite solicitări de a genera muzică sau alte materiale audio protejate prin drepturi de autor”, spune Christianson.

În timpul evenimentului Open AI, una dintre criticile cheie ale noului mod a fost despre vocea de pe scenă, supranumită „Sky”, asemănată cu cea a lui Johansson, care a jucat o personalitate AI în filmul „Her”. Deși vocea a fost prezentă în ChatGPT înainte de demonstrația de primăvară a OpenAI, compania a retras-o cu puțin timp înainte ca Johansson să dezvăluie că a trimis scrisori către OpenAI întrebând cum a fost realizată vocea.

Citește și: Joburile amenințate de inteligența artificială. Sunt așteptate restructurări în mai multe domenii

Christianson spune că noul mod ChatGPT va folosi doar patru voci prestabilite pe care le-a făcut cu actori vocali, spunând că „Am făcut în așa fel încât ChatGPT să nu poată imita vocile altor persoane, atât persoane fizice, cât și persoane publice, și va bloca ieșirile care diferă de una dintre aceste voci prestabilite”.

OpenAI intenționează să ofere noul mod tuturor utilizatorilor ChatGPT Plus în toamnă, potrivit lui Christianson.

Citește și: Premieră la Bursa de Valori București! A fost lansat primul asistent virtual bazat pe Inteligenţă Artificială care răspunde la orice întrebare privind investițiile la bursă