- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Oportunități mari pentru români! Antreprenorii pot câștiga până la 300.000 de euro și își pot extinde afacerile în Scandinavia și Marea Britanie

16 Sep, 23:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Antreprenorii români vor putea câștiga până la 300.000 de euro! Cum își pot extinde afacerile și pe piața scandinavă.
Oportunități mari pentru români! Antreprenorii pot câștiga până la 300.000 de euro și își pot extinde afacerile în Scandinavia și Marea Britanie

Un nou accelerator pentru afaceri oferă antreprenorilor români șansa de a primi între 50.000 și 300.000 de euro pentru extinderea internațională în zece țări din Europa de Vest, Marea Britanie și Scandinavia, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Surpriză în economia României. Micii antreprenori din România își fac loc printre giganți

foto: antreprenoriat

Oportunități mari pentru români! Antreprenorii pot câștiga până la 300.000 de euro și își pot extinde afacerile în Scandinavia și Marea Britanie

Programul se concentrează pe startup-uri din domeniile: inteligență artificială, software, cleantech, servicii financiare și altele, având scopul de a facilita dezvoltarea rapidă și atragerea de investiții pre-seed. Este susținut de investitorii tradiționali Seedblink, Tech Angels Romania și EIT Digital.

„Activităţile din program urmăresc în special ca startup-urile să se poată lansa şi dezvolta rapid în pieţe internaţionale, să certifice valoarea investiţională a startup-ului la finalul programului şi să faciliteze atragerea de finanţări pre-seed între 50.000- 300.000 euro prin investitorii tradiţionali asociaţi programului: Seedblink,Tech Angels Romania şi EIT Digital.

Programul este deschis startup-urilor care provin din domenii precum: data automation, inteli-genţă artificială, enterprise software, cleantech, servicii financiare, eHealth, dual-use, proptech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport şi mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, data & analytics şi agritech”, au precizat organizatorii.

Startup-urile selectate vor beneficia de asistență din partea a peste 100 de experți internaționali din zece țări din Europa de Vest, Marea Britanie și Scandinavia. Programul oferă suport pe parcursul întregului an, inclusiv participarea la misiuni economice și conferințe importante, Web Summit, Slush, 4YFN, Deep Tech Days, EU Startups Summit și altele.

Fondatorii vor avea apoi ocazia să-și prezinte afacerile la Startup Reaktor DemoDay și vor primi un certificat cu evaluarea startup-urilor lor.

„Asistenţa va fi oferită de peste 100 de experţi internaţionali din cele zece ţări partenere din Europa de Vest, Marea Britanie şi zona scandinavă.

De asemenea, startup-urile vor fi susţinute pe parcursul întregului an pentru a lua parte la misiuni economice şi conferinţe europene care susţin dezvoltarea pe pieţe noi precum: Web Summit în Lisabona, Slush în Helsinki, 4YFN în Barcelona, Deep Tech Days în Paris, EU Startups Summit în Malta, Viva Technology în Paris, The Next Web Amsterdam, Tech Week în Londra, Pirate Summit în Cologne (Germania).

Fondatorii vor termina programul prin Startup Reaktor DemoDay, un eveniment de pitching în cadrul căruia vor putea să prezinte business-urile în faţa investitorilor. De asemenea, vor primi un certificat care va include şi o evaluare a startup-urilor lor”, au transmis cei de la Reaktor.

Te-ar mai putea interesa și: Cultivarea murelor, o afacere de succes pentru antreprenorii români. Ce beneficii aduc sănătăţii şi ce profit pot produce