- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul din Europa care vinde teren de casă cu doar 10 cenți pe metru pătrat: „Absolut oricine este binevenit să cumpere”

27 Jun, 21:31 • stefan.vlad
Orașul din Europa care vinde teren de casă cu doar 10 cenți pe metru pătrat. Suedia încearcă să atragă cât mai mulți oameni să se mute în zonă, oferind parcele la prețuri extrem de mici. Göten are o populație îmbătrânită și o rată a natalității scăzută, dar este o destinație populară printre turiști.
Orașul din Europa care vinde teren de casă cu doar 10 cenți pe metru pătrat: Absolut oricine este binevenit să cumpere

Orașul din Europa care vinde teren de casă cu doar 10 cenți pe metru pătrat. Noua campanie face parte dintr-un proiect menit să ajute Göten, cu aproximativ 5 000 de locuitori, să atragă noi locuitori și să compenseze îmbătrânirea populației și scăderea ratei natalității.

Absolut oricine este binevenit să cumpere unul dintre terenuri. Nu există reguli sau cerințe cu privire la cine are voie să cumpere unul. Ar fi absolut fantastic dacă și persoane din străinătate ar fi interesate să cumpere terenuri aici„, a declarat primarul Johan Mansson, potrivit The Local.

Există însă o condiție obligatorie de a utiliza terenul. Astfel, cumpărătorii trebuie să înceapă să construiască pe parcela lor în termen de doi ani. În caz contrar, terenul este retrocedat municipalității locale.

Construirea unei case costă mulți bani, iar prețul terenului nu reprezintă totul, dar este o parte importantă a acestui lucru. Dacă această campanie înseamnă că o familie, de exemplu, are curajul să construiască o casă aici, în ciuda situației economice actuale, ar fi fantastic. Unele dintre aceste parcele au fost scoase la vânzare de mulți ani, adesea de multe decenii, deoarece au fost mai mult sau mai puțin uitate„, a declarat primarul Johan Månsson.

Citește și: Suedia este tot mai aproape de a se declara țară nefumătoare

Orașul din Europa care vinde teren de casă cu doar 10 cenți pe metru pătrat

Göten este cunoscut pentru unele dintre atracțiile sale populare, inclusiv biserica romanică Husaby Kyrka, reperul istoric Martorpsfallet, cu cascada sa, și zona sălbatică Österplana Hed och Vall.

Göten nu este singura localitate care oferă parcele de teren la preț redus. La sud, municipalitatea Hylte a lansat o campanie similară la începutul acestui an, vânzând 54 de parcele la același preț.

Campania va dura până în 2025. „După aceea, probabil că nu va mai fi continuată, deoarece economia va reveni cel mai probabil la normal. Dar, desigur, vom discuta despre asta în viitor„, conchide edilul.

Tags: