- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul din Europa în care toți turiștii se bucură de mese gratuite și intrări la muzee

02 Aug, 23:23 • Preda Silvia
Într-un oraș din Europa turiștii vor primi mâncare și băuturi, fără niciun cost. Totodată, turiștii responsabili primesc intrări la muzee, ture cu caiacul dar și multe alte facilități. Ce trebuie să facă în schimb
Orașul din Europa în care toți turiștii se bucură de mese gratuite și intrări la muzee

Într-o regiune europeană, zilele acestea, turiștii se bucură de mese gratuite și intrări la muzee. Oferta are un termen scurt, fiind valabilă doar până pe data de 11 august 2024, arată BBC.

Experiența unică are loc în Copenhaga, Danemarca, acolo unde autoritățile își propun să adopte un comportament prietenos cu mediul. Astfel, turiștii sunt îndemnați să colecteze deșeurile din oraș, să facă voluntariat în ferme sau să folosească bicicleta ca mijloc de transport. În schimb, se bucură de surprize plăcute.

Ce trebuie să facă turiștii care ajung în Copenhaga, dacă vor să intre gratis la muzee

Muzee

Toți cei care vor să participe la „CopenPay”, programul dezvoltat de autoritățile locale, trebuie să prezinte dovezi ale acțiunilor lor ecologice.

Conform autorităților, dacă programul va fi un succes, în 2025 va fi extins pe tot parcursul anului.

Carina Ren, profesor și cercetător în domeniul turismului la Universitatea Aalborg, a declarat pentru BBC că „CopenPay este foarte oportun pentru că încearcă să ofere un mic răspuns la modul în care turismul poate plăti înapoi și cum poate ajuta”.

Citește și: Ce părere au turiștii străinii de România. Care sunt locurile pe care le recomandă șice activități au fost impresionante

Dorim ca turismul să fie o forță de schimbare pozitivă și nu o povară pentru mediu. Când călătorești, uiți uneori de obiceiurile bune pe care le ai acasă”, a explicat Rikke Holm Petersen, director de marketing la consiliul de turism Wonderful Copenhagen.

Dorim să inspirăm o mentalitate și un comportament mai conștient și mai durabil în rândul călătorilor”, a mai spus specialistul, care se află în spatele inițiativei din Copenhaga.

„Vrem să inspirăm o gândire și un comportament mai conștient și durabil în rândul călătorilor”, a adăugat directorul de marketing.

Numeroși parteneri ai programului s-au implicat pentru a sprijini protejarea și dezvoltarea orașului.

Printre aceștia se află Muzeul și Galeria Națională a Danemarcei, Muzeul din Copenhaga, Clubul de alergare Spartă, serviciul de închirieri Green Kayak, restaurantele Øens Have și Kanalhuset, cafeneaua Kayak Bar și serviciul de închirieri de biciclete Donkey Republic.

Vezi și: Cele mai bune destinaţii turistice pentru luna august. Oraşele care îţi vor tăia răsuflarea, dar şi cele mai convenabile