- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul în care trotinetele electrice nu mai pot fi închiriate. În fiecare an, mii de români merg în această destinație din Europa

03 Oct, 21:58 • Amarie Giorgiana
Trotinetele electrice au devenit un trend, fiind o alternativă ieftină și rapidă atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, un oraș din Europa le-a interzis dintr-un motiv aparent simplu.
Orașul în care trotinetele electrice nu mai pot fi închiriate. În fiecare an, mii de români merg în această destinație din Europa

Trotinetele electrice au devenit un trend, fiind o alternativă ieftină și rapidă atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, un oraș din Europa le-a interzis din cauza faptului că cei care le utilizau nu respectau regulile, notează Coches.com.

Madrid interzice trotinetele electrice. Motivele pentru care s-a luat decizia

Un oraș din Europa a decis interzicerea trotinetelor electrice. Asta, pentru că operatorii principali nu au reușit să pună în aplicare măsurile pentru reglementarea circulației și pentru parcarea acestora.

Madrid este orașul care a interzis închirierea trotinetelor electrice, și, se pare că această decizie ca afecta grav turiștii care le foloseau pentru a vizita orașul.

Jose Luis Martinez-Almedia, primarul Madridului, a anunțat că, din luna octombrie, licențele companiilor de închiriere a trotinetelor vor fi anulate. Acest pas a fost făcut în urma neîndeplinirii îndatoririlor acestei companii privind siguranța și acoperirea teritorială impusă de autoritățile orașului.

Primarul Jose Luis Martinez-Almeida a declarat că licențele companiilor de închiriere vor fi retrase și că orașul nu va emite noi autorizații pentru alți furnizori de trotinete electrice.

Citește și: Poliţă RCA obligatorie pentru trotinete electrice în România. Limita de despăgubire se stabilește la un nivel record de 31.926.210 lei

Primăria Madridului urmează să retragă un număr de 6.000 de trotinete electrice. Primarul a rugat ca autorizațiile să fie retrase, scopul acestei decizii find acela de a păstra siguranța fizică a pietonilor, în mod special a celor în vârstă. Totodată, Jose Luiz Martinez-Almeida a menționat că decizia nu îi va afecta pe deținătorii de trotinete, care vor putea continua să le folosească pe străzile capitalei, atâta timp cât respectă regulile pentru acest mijloc de transport, potrivit Publico.es.

Interzicerea trotinetelor electrice

În ultimele luni, în Madrid, regulile privind trotinetele electrice nu au fost respectate, așa că riscurile erau mari. Potrivit primarului, acest mijloc de transport nu dispune de tehnologia necesară, iar cei care îl folosesc nu sunt conștienți de regulile pe care trebuie să le respecte în timp ce circulă în oraș.

Citește și: Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de joi, proiectul referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Prin acesta se va introduce şi obligaţia asigurării RCA a trotinetelor şi bicicletelor electrice