- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pandemia se întoarce. China închide şcolile şi restaurantele din cauza cazurilor numeroase de Covid 19

22 Nov, 12:35 • Cornel Ghimeșan
Şcolile din China au trecut la cursuri online, restaurantele, sălile de sport, parcurile şi locurile turistice au fost închise, iar angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă.
Pandemia se întoarce. China închide şcolile şi restaurantele din cauza cazurilor numeroase de Covid 19

China se închide iar bucată cu bucată, ca în vremea pandemiei din ultimii ani. Beijingul a raportat marţi un număr record de cazuri de COVID-19 în aproape trei ani, o creştere care a determinat autorităţile să ordone închiderea şcolilor şi a restaurantelor, în timp ce numeroşi angajaţi sunt sfătuiţi să lucreze de acasă, relatează AFP.

Capitala cu 22 de milioane de locuitori, care a înregistrat duminică 621 de noi cazuri de coronavirus, a raportat marţi 1.438 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei.

La nivel naţional, numărul total de cazuri zilnice depăşeşte în prezent 28.000, provincia Guangdong (sud) şi oraşul Chongqing (sud-vest) fiind cele mai afectate, potrivit autorităţilor sanitare.

China are politică „zero Covid”

China este ultima mare economie mondială care a aplicat o politică sanitară strictă, aşa-zisa politică „zero COVID”, care îşi propune luarea tuturor măsurilor necesare pentru a preveni contaminarea şi decesul.

Ea constă în impunerea de măsuri de izolare imediat după apariţia de noi cazuri, carantinarea persoanelor testate pozitiv şi teste PCR aproape zilnice pentru populaţie.

Însă această strategie, eficientă la început pentru a opri răspândirea virusului, pare să fie depăşită în faţa noilor variante de COVID şi afectează grav economia, izolând China de restul lumii.

Autorităţile din capitala Beijing par să dorească să evite pentru moment o izolare strictă precum cea aplicată la Shanghai în primăvară, dar au înăsprit măsurile sanitare în ultimele zile.

Aproape 600 de zone din capitală, în special clădiri rezidenţiale, sunt considerate „cu risc crescut”, forţându-i pe locuitori să rămână închişi în case sau să fie transportaţi în centre de carantină.

Panică în China din cauza pandemiei:

https://www.youtube.com/watch?v=SGJDrDA21bc

Şcolile au trecut la cursuri online, restaurantele, sălile de sport, parcurile şi locurile turistice au fost închise, iar angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă.

Pe străzi, cozile în faţa centrelor de testare COVID devin tot mai lungi, majoritatea locurilor publice cerând un rezultat negativ pentru ultimele 24 de ore pentru ca locuitorii să poată avea acces.

China vrea să cumpere El Salvador! Țara din America Centrală are probleme financiare majore după ce a adoptat bitcoin ca monedă oficială

China ar putea fi începutul unei alte pandemii. Alexandru Rafila: Din punctul de vedere al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pandemia încă reprezintă o urgenţă majoră de sănătate publică

China

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că pandemia reprezintă încă o urgenţă majoră de sănătate publică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, chiar dacă, în acest moment, România se află într-o situaţie favorabilă. Rafila a precizat că avem 10.000-12.000 de cazuri de COVID-19 săptămânal.

Joe Biden s-a întâlnit cu Xi Jinping. SUA și China au vorbit despre pace, la G20

Întrebat dacă mai avem pandemie de COVID-19, Alexandru Rafila a răspuns că zilnic sunt sute de mii de cazuri sau chiar mai mult.
”Din punctul de vedere al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pandemia încă reprezintă o urgenţă majoră de sănătate publică şi nu pot să o cataloghez altfel dintr-un motiv foarte simplu, când zilnic ai sute de mii de cazuri sau chiar mai mult, soldate cu mii de decese, rămâne o problemă de sănătate publică”, a explicat Rafila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că România se află, în prezent, într-o situaţie favorabilă. ”Noi ne găsim într-o situaţie favorabilă în acest moment pentru că noi înregistrăm în fiecare săptămână probabil undeva între 10.000 şi 12.000 de cazuri, numărul de decese s-a redus sensibil, sunt câteva decese înregistrate zilnic. Adică nu este un tablou, în acest moment cel puţin, mai îngrijorător decât cel care se înregistrează în fiecare an atunci când este sezonul gripal, pentru că discutăm tot despre o viroză. Spre deosebire de gripă, la care diagnosticul etiologic este mai puţin precis, adică nu că se face un diagnostic mai puţin precis, dar nu se face un diagnostic la fel de sistematic ca şi în cazul COVID, de cele mai multe ori, numărul de cazuri de gripă sunt extrapolate în funcţie de numărul de viroze care testează într-un sistem santinelă în anumite zone”, a adăugat Rafila.
Alexandru Rafila a explicat că, dacă încă mai e transmitere comunitară, atunci vorbim de pandemie.
”Dacă ai o transmitere comunitară şi ea încă există în multe ţări, pe mai mult de un continent sau două, atunci discutăm despre o pandemie. Noi avem o pandemie şi de alte boli, există o pandemie de HIV. Este declarată urgenţă de sănătate publică. Pandemia nu însemană neapărat urgenţă de sănătate pubică, noi avem această asociere între pandemie, adică o boală care se transmite comunitar pe mai multe continente, dar care pune probleme sistemelor de sănătate publică. Din cauza asta, această pandemie de COVID este declarată urgenţă majoră de sănătate publică”, a subliniat ministrul.  ”Doar OMS poate scădea nivelul de pandemie”, a adăugat Alexandru Rafila.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi