Suma de 1.4 milioane de euro reprezintă despăgubirea pe care Wizz Air trebuie să o plătească pasagerilor, ca urmare a gestionării incorecte a întârzierilor zborurilor. În luna iulie, Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie (CAA) a intervenit în acest caz, având în vedere numeroasele plângeri primite cu privire la refuzul companiei de a acorda sumele cuvenite.
CAA a solicitat Wizz Air să reexamineze mii de cereri respinse pentru acoperirea cheltuielilor. Reprezentanții Wizz Air afirmă că au colaborat în totalitate cu autoritatea de reglementare și au implementat îmbunătățiri în procesul lor.
„Deși salutăm măsurile luate de Wizz Air după ce a dat greș în tratarea pasagerilor afectați, companiile aeriene ar trebui să aibă grijă în mod obișnuit de clienți și să respecte drepturile acestora atunci când zborurile sunt întârziate sau anulate”, a declarat Paul Smith, directorul pentru consumatori la CAA.
În urma evenimentelor respective, Wizz Air a reevaluat aproximativ 25.000 de cereri legate de zborurile către sau dinspre Marea Britanie începând cu 18 martie 2022. Din acestea, 6.000 au dus la acordarea de plăți suplimentare, cu sume semnificativ diferite față de cele oferite inițial de către companie.
Aceste plăți vizează acoperirea costurilor asociate cu alternativele de zbor, transferuri, cazare și facturi pentru mâncare pentru pasagerii care au rămas blocati. Directorul general al Wizz Air UK, Marion Geoffroy, a declarat că Wizz Air s-a confruntat cu provocări operaționale fără precedent în vara anului 2022.
Nu toate cererile au fost inițial respinse în totalitate, dar dintre cele 6.000, unele nu au primit anterior nicio compensație. Alții, care au primit rambursări parțiale, au avut aceste sume completate ulterior. Wizz Air, cu sediul în Ungaria, operează zboruri low-cost pe distanțe scurte în Europa.
Conform BCC, compania aeriană s-a confruntat cu „provocări operaționale fără precedent” în vara anului 2022, a declarat directorul general al Wizz Air UK, Marion Geoffroy.