- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Planul economic al Kamalei Harris. „Împreună, vom dezvolta o economie a oportunităţilor”

17 Aug, 10:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Kamala Harris, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, care se vor desfășura în noiembrie anul acesta, a prezentat, vineri, câteva puncte din planul său economic. Vicepreședintele american le-a spus susținătorilor că economia SUA este puternică.
Planul economic al Kamalei Harris. „Împreună, vom dezvolta o economie a oportunităţilor”

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, este canditatul democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, care se vor desfășura în luna noiembrie a anului curent. Aceasta a prezentat, vineri, 16 august, câteva aspecte din planul său economic, informează Reuters, potrivit news.ro.

Candidata a explicat propunerile pe acre le-a făcut, iar printre acestea se numără:

  • reduceri de impozite pentru majoritatea americanilor
  • interzicerea „scumpirilor” de către comercianţii cu amănuntul
  • construcţia de mai multe locuinţe accesibile

În Carolina de Nord, acolo unde Kamala Harris a susținut un eveniment din campania ei, i-a „îmbunat” pe susținătorii ei, spunând că economia Statelor Unite ale Americii este puternică, deși prețurile sunt prea mari momentan.

Te-ar putea interesa și: Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA

foto: Kamala Harris

Kamala Harris: „Împreună, vom dezvolta o economie a oportunităţilor”

Kamala Harris a susținut, în urma discursului pe care l-a avut în campanie, că, dacă va fi aleasă președinte, dezvoltarea clasei de mijloc va fi unul dintre „obiectivele principale” la Casa Albă.

„Împreună, vom dezvolta ceea ce eu numesc o economie a oportunităţilor. Dezvoltarea clasei de mijloc va fi unul dintre obiectivele principale ale preşedinţiei mele, pentru că eu cred cu tărie că atunci când clasa de mijloc este puternică, America este puternică”, a spus ea.

Care sunt celelalte aspecte din planul economic al Kamalei Harris

  • construirea a 3 milioane de locuințe noi în 4 ani
  • introducerea unui stimulent fiscal pentru constructorii de locuințe celor care cumpără pentru prima dată
  • interzicerea la nivel federal a prețurilor mari la produsele alimentare
  • reducerea costurilor asistenței medicale
  • anularea datoriilor medicale
  • introducerea unui nou credit fiscal de până la 6.000 de dolari (echivalentul a 5.437 de euro) pentru familiile cu copii nou-născuți
  • nu va majora impozitele pentru persoanele care câștigă 400.000 de dolari sau mai puțin pe an (a preluat promisiunea de campanie a lui Joe Biden)

Vicepreședinta Statelor Unite ale Americii spune că va oferi mai multe detalii despre planul său economic în următoarea perioadă. Cu proiectele pe care vrea să le inițieze, candidata la prezidențaiel, Kamala Harris, speră să se diferențieze de Donald Trump, rivalul său.

Te-ar putea interesa și: Donații record pentru Kamala Harris. A primit în doar 24 de ore cât s-a strâns pentru Joe Biden în două luni