- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Podul Prieteniei intră în modernizare, pe partea românească. Lucrările încep pe 21 octombrie

18 Oct, 17:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, începând cu 21 octombrie, vor începe lucrări de reparații la Podul peste Dunăre Giurgiu – Ruse, afectând circulația rutieră pe ambele căi. Traficul va fi dirijat alternativ pe banda deschisă, iar autoritățile colaborează cu antreprenorii bulgari pentru a evita ambuteiajele și a asigura un flux cât mai fluent al vehiculelor în timpul desfășurării lucrărilor.
Podul Prieteniei intră în modernizare, pe partea românească. Lucrările încep pe 21 octombrie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începe lucrări de reparații la Podul peste Dunăre Giurgiu – Ruse, de luni, 21 octombrie, potrivit economedia.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Românii cheltuie sume uriașe pe alimente și băuturi nealcoolice! Bugetul lunar al gospodăriilor este foarte afecta

foto: Podul prieteniei

Podul Prieteniei intră în modernizare, pe partea românească. Lucrările încep pe 21 octombrie

Începând cu 21 octombrie 2024, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va începe lucrări de reparații la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație pe Calea 1 și Calea 2 ale Podului peste Dunăre de la Giurgiu, la kilometrul 64+884.

„Începând cu data de 21.10.2024 se vor demara lucrări de reparații la dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație pe Calea 1 și Calea 2 la Podul peste Dunăre de la Giurgiu (km. 64+884)”, a scris CNAIR pe pagina sa de Facebook.

Traficul rutier va fi dirijat alternativ pe banda deschisă circulației în ambele sensuri, conform informațiilor furnizate de CNAIR.

„Având în vedere că sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a sectorului de pod aflat în administrarea autorităților bulgare, reprezentanții antreprenorului vor analiza și agrea cu antreprenorul bulgar modul de corelare a semnalizării rutiere temporare pe ambele părți ale podului, astfel încât să fie evitată crearea de ambuteiaje sau producerea de evenimente rutiere”, a mai precizat sursa citată.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu a anunțat că lucrările vor începe pe 21 octombrie, iar începând de vineri va fi organizat șantierul și vor fi montate indicatoarele rutiere.

„Activităţile de reparaţii se vor efectua simultan cu cele aflate în curs de desfăşurare pe partea bulgară, vor începe de la jumătatea podului şi se vor retrage treptat către partea României, zona blocată fiind de aproximativ 150 metri unde dirijarea circulaţiei se va efectua paletizat”, se precizează într-un comunicat transmis de ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.Conform aceleiaşi surse, traficul rutier se va desfăşura cu dificultate.

„Facem apel la înţelegerea participanţilor la traficul transfrontalier şi îi asigurăm de faptul că la nivelul instituţiei noastre au fost luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere”, se mai menţionează în comunicat.

Șoferii sunt sfătuiți să folosească și celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria și să consulte aplicația Trafic on-line a Poliției de Frontieră pentru informații despre timpii de așteptare. Pe partea bulgară, lucrările de reparații au început pe 10 iulie 2024 și sunt programate să dureze doi ani.

Te-ar mai putea interesa și: Sprijin de 10.000 de euro pentru gospodării! Care sunt condițiile?