- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Portugalia emite o monedă euro, în ediție limitată, care îl înfățișează pe Cristiano Ronaldo

18 Sep, 11:00 • Ene Andrei
Portugalia își arată aprecierea pentru legenda fotbalului, Cristiano Ronaldo, prin emiterea unei monede de 7 euro, în ediție limitată. Statul portughez își arată, astfel, recunoștința pentru cvintuplul câștigător al Balonului de Aur.
Portugalia emite o monedă euro, în ediție limitată, care îl înfățișează pe Cristiano Ronaldo

Portugalia, conform surselor internaționale, va introduce în scurt timp o monedă nouă, în valoare de 7 euro, dedicată fotbalistului de la Al-Nassr, Cristiano Ronaldo. Această monedă va circula în mod legal în Portugalia și va fi inscripționată cu bustul fotbalistului, precum și cu numele său prescurtat, CR7.

Cristiano Ronaldo este golgheterul all-time al fotbalului internațional masculin, înscriind de 132 de ori pentru Portugalia. De asemenea, el a avut o contribuție decisivă în câștigarea campionatului european din 2016 de către Portugalia, precum și câștigarea UEFA Nations League de către naționala sa în anul 2019.

Citește și : Oportunități mari pentru români! Antreprenorii pot câștiga până la 300.000 de euro și își pot extinde afacerile în Scandinavia și Marea Britanie

Cvadruplul câștigător al Ghetei de Aur are milioane de fani în jurul lumii și, recent, a făcut istorie fiindcă a devenit primul om din lume care are peste un miliard de urmăritori pe rețelele sociale. Recent, a stabilit un record prin marcarea a 900 de goluri de-a lungul carierei, fiind primul din istorie care atinge această bornă și cel mai prolific marcator al tuturor timpurilor.

Cristiano și-a început cariera la clubul Sporting Lisabona, apoi a urmat transferul la Manchester United, unde s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, câștigând în anul 2008 Balonul de Aur. Apoi, cea mai mare parte din cariera sa și-a petrecut-o la Real Madrid, devenind o legendă a clubului, urmând apoi să joace la Juventus, să revină la Manchester United și să ajungă, în final, la clubul saudit Al-Nassr.

Citește și : Amazon le cere angajaţilor ca, din 2025, să se întoarcă la muncă de la birou 5 zile pe săptămână. Au termen până pe 2 ianuarie să accepte schimbarea

Ca recunoaștere a calităților sale, a realizărilor pe care le are, a faptului că a făcut milioane de portughezi fericiți, a modului în care a reprezentat echipa națională, precum și pentru imaginea pe care a creat-o Portugaliei, statul portughez este pregătit să lanseze moneda de 7 euro, care semnifică numărul pe care Cristiano Ronaldo l-a purtat pe tricou o mare parte din cariera sa.

O monedă similară există deja în muzeul CR7 din Madeira

O monedă pe care este inscripționat Cristiano Ronaldo se află și în muzeul său din Madeira. Aceasta poate fi achiziționată ca suvenir de către vizitatori și are inscripționat, pe partea din față „Cel mai bun din lume”, precum și logo-ul „CR7” pe spate.