O româncă a dat lovitura la New York, după ce și-a făcut propria ei firmă de arhitectură și design. După o pendulare în anii de formare între Bucureşti şi Milano, în 2013, Crina Arghirescu Rogard lansează la New York propriul ei studio care îi poartă și numele. Talentul ei se oglindește în amenajările spectaculoase din lume.
Crina Arghirescu Rogard a dat lovitura, după ce s-a lansat în lumea arhitecturii și a frumosului la New York.
„Mi-am petrecut tinereţea între Bucureşti şi Milano. Mereu am avut un interes aproape intuitiv pentru artă şi design. În primii ani de liceu în România, la Mihai Viteazul, ţin minte că-mi petreceam dimineţile de weekend la librăria Sala Dalles, răsfoind cărţi de arhitectură. Încă de la început, am fost pasionată de arhitectura utopică şi de abordarea poetică, aproape conceptuală din proiectele semnate de Étienne-Louis Boullée (arhitect neoclasic francez, cu un impact major în arhitectura contemporană – n. red.), care de altfel a rămas o inspiraţie până în ziua de azi”, povesteşte pentru După Afaceri Premium Crina Arghirescu Rogard, fondatoarea studioului de arhitectură şi design Crina Arghirescu Architecture, din New York.
Inspirația Crinei Arghirescu Rogard vine ca urmare a pendulului dintre București și Milano, care i-a furnizat româncei o apreciere profundă pentru diferenţele artistice şi pentru culturile lumii. Acela a fost momentul când a devenit conştientă de importanţa pe care o au contextul şi locul în definirea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu: „Am devenit pasionată de arhitectură pentru că presupune actul de a crea un sentiment de apartenenţă la un spaţiu şi pentru că mi-a dat posibilitatea de a aduce designul şi arta la un loc”.
Studiază arhitectura la Politehnica din Milano, unde are de gestionat un curriculum foarte riguros, dar care o face să aprecieze importanţa detaliilor. Tot în Milano, Crina Arghirescu Rogard începe să aprofundeze teoria designului modern şi contemporan. Mutarea în New York a expus-o însă unor contraste atât de puternice încât au creat pe loc dependenţă. Caracterul neconvenţional şi provocator al oraşului, dar şi partea lui şic şi luxoasă au fost o nouă sursă de inspiraţie pentru Crina Arghirescu Rogard.
„Acestea sunt de altfel elementele care mă inspiră în munca mea, caracterul inedit şi confortul putând coexista împreună în mod natural. Am fost suficient de norocoasă pentru a mă înconjura de talente incredibil de curajoase, cu personalităţi unice şi fascinante, care au fost alături de mine pe acest drum, aşa cum este managerul meu de studio, Léa Pernet, sau Franchesca Rousseas. Împreună coordonăm acum o echipă de aproape 15 colaboratori, majoritatea femei, arhitecte, designeri de interior şi manageri de proiect”, a mai afirmat românca.
Alături de ele, abordarea studioului fondat de Crina Arghirescu Rogard este aceea de arhitectură contextuală, care ţine seama de spaţiul-gazdă în care urmează să fie inserat noul proiect.
Citește și: Conacul Koşca, o bijuterie arhitecturală a României, se vinde cu aproape 700.000 de euro FOTO şi VIDEO