- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Preț unic pentru vacanță! Insula din Grecia unde poți sta 7 zile cu doar 290 de euro

08 Jul, 10:09 • Amarie Giorgiana
Grecia este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță, iar în fiecare an, românii aleg să meargă în această destinație. În acest an, cu 10% mai mulți turiști români optează pentru concedii în Grecia, comparativ cu anul anterior.
Preț unic pentru vacanță! Insula din Grecia unde poți sta 7 zile cu doar 290 de euro

Grecia este una dintre cele mai căutate țări pentru vacanțele pe timpul verii. Anul trecut, circa 4,5 milioane de români au mers în această țară, dar și în Bulgaria și Turcia, confrom Business Magazin. Potrivit datelor, peste un milion de români au ajuns în țara elenă, iar cei mai mulți au ales destinații precum Thassos, Halkidiki, Paralia Katerini, Kavala sau Samothraki. Cu toate acestea, insule precum Lefkada, Skiatos, Zakynthos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos au început să devină tot mai căutate de români, potrivit Playtech.

Insula din Grecia în care prețurile sunt surprinzător de mici

Cu toate că insulele menționate mai sus sunt extrem de populare și căutate de români, costurile sunt pe măsură, în funcție de perioada aleasă, dar și de cazare. Puțini știu că există o insulă cu prețuri mult mai mici decât în Thassos sau Halkidiki. Aceasta este ideală pentru cei care își doresc o vacanță liniștită, iar șezlongurile sunt gratuite dacă faci consumație.

Lesbos este locul în care te poți bucura de o vacanță superbă, în liniște. Insula are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km, cu aproximativ 90.000 de locuitori. Insula din Marea Egee face parte din prefectura Lesbos și este o destinație extrem de accesibilă. Un sejur de 7 zile costă 290 de euro, echivalentul a 1.500 de lei. Suma include transferurile, cazarea și biletul de avion din București. Zborul durează o oră și jumătate, având opțiuni la avioane charter săptămânale, în fiecare zi de vineri. De asemenea, mâncare are un preț foarte accesibil. Cu doar 8 euro poți mânca mai multe preparate tradiționale. Turiștii aflați în iunie pe Kassandra pot bea o bere cu aproximativ 4-4,5 euro, o cola cu 2,20 euro sau un frape cu 5 euro. Prețurile pentru o masă în care se regăsesc fructe de mare poate ajunge la aproximativ 13-16 euro, potrivit unor turiști români aflați în prezent în Kassandra, unul dintre brațele din Halkidiki.

Citește și: Un cuplu aflat în vacanță în Grecia, în stare de șoc după ce a văzut nota de plată pentru 2 băuturi: „Înșelătorie totală!”

Există și variante mai ieftine: o felie de pizza la pachet 2-2,5 euro, gyros pita aproximativ 5 euro sau plăcinte cu brânză și spanac 3 euro. Un souvlaki de porc ajunge la 7,5 euro, iar un șnițel de pui cu garnitură la 8 euro.

În general, o săptămână de vacanță în Grecia ajunge la prețuri cuprinse între 500 și 1.500 de euro, în funcție de confortul dorit.

Citește și: Vacanță în Grecia, în 2024. Top 20 de activități GRATUITE pe care le poți face în Atena

Tags: