- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețul scandalos al unui simplu pachet de țigări! Locul în care oamenii au ajuns să plătească 25 de dolari pentru acest viciu: „Au devenit noul aur”

24 Jun, 11:18 • Fundeanu Madalina
Locul în care un pachet de țigări a ajuns să coste 25 de dolari! Este „noul aur” al acestei țări!
Prețul scandalos al unui simplu pachet de țigări! Locul în care oamenii au ajuns să plătească 25 de dolari pentru acest viciu: „Au devenit noul aur”

Țigările au devenit „noul aur” din această țară, loc în care războiul face prăpăd, iar convoaiele cu ajutoare umanitare s-au transformat în ținta contrabandiştilor. Un singur pachet a ajuns să aibă prețul de 25 de dolari! Iată undese întâmplă acest lucru, conform Playtech.ro.

Locul în care un pachet de țigări a ajuns să coste 25 de dolari!

Convoaiele cu ajutoare umanitare sunt tot mai des atacate de contrabandişti, care caută cu disperare țigări sau marfă de contrabandă. Țara este distrusă de război, iar 37.431 de persoane, majoritatea civili, au murit şi 85.653 au fost rănite în urma operaţiunii militare lansate de Israel după atacul Hamas din 7 octombrie 2023.

În urma izbucnirii războiului, Israelul a limitat exporturile în Gaza la bunuri de bază, o categorie care nu include țigările. În acest sens, în Fâșia Gaza, un pachet de țigări a ajuns să coste chiar și 25 de dolari!

„Țigările au devenit noul aur din Gaza”, a declarat un oficial ONU.

Armata israeliană, cea care a ocupat punctul de control Rafah de la granița cu Egiptul la începutul lunii mai a acestui an, a destructurat ruta de aprovizionare ilegală cu produse din tutun. De atunci, aprovizionarea a început să se facă prin punctul de control Kerem Shalom, aflat la granița cu Israelul. În acest loc, însă, spre deosebire de Rafah, contrabandiştii palestinieni nu pot acționa, așa că singura lor variantă e să atace camioanele aflate pe traseu.

Conform oficialilor ONU, două dintre depozitele organizaţiei au fost atacate în Fâşia Gaza, iar infractorii erau interesați doar de produse din tutun ascunse.

Citește și: Medicamentul-minune care ar putea schimba viața a milioane de oameni! Când vor începe primele teste

pachet de țigări
pachet de țigări

Potrivit declarațiilor unui palestinian obișnuit cu operațiunile contrabandiștilor, complicii lor ascund de obicei țigările în saci sau cutii cu mărfuri legale și, în anumite cazuri, chiar în pepeni verzi scobiți.

„Israelienii verifică atent fiecare convoi, dar nu pot verifica fiecare pachet sau cutie individual”, a mai spus el.

Ca efect a atacurilor asupra convoaielor de ajutor, mai mult de 1.000 de camioane au rămas blocate pe partea din Gaza a trecerii, iar mărfurile care ajung la destinație ajung să fie furate de hoții care atacă depozitele.

„Acest lucru amenință să submineze tot ceea ce încercăm să facem”, a spus un oficial ONU.

Distribuirea ajutorului umanitar s-a transformt într-una dintre cele mai mari probleme în timpul războiului din Fâșia Gaza. Grupurile umanitare susuțin că Israelul limitează livrările, iar luptele, ilegalitatea și distrugerea pe scară largă a drumurilor și a altor infrastructuri fac dificilă livrarea ajutorului, transmite presa internațională.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a stârnit un război împotriva Israelului, pe data de 7 octombrie 2023, în vreme ce sute de rachete au fost lansate de la primele ore ale dimineţii asupra Țării Sfinte dinspre Fâşia Gaza.

Vezi și: Jucăria din copilărie pentru care poți primi până la 300.000 de dolari