- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical

10 Aug, 09:01 • Preda Silvia
O stațiune din Bulgaria are costuri medicale absurd de mari. Cât au plătit niște turiști pentru un simplu consult medical.
Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical

Cea mai frecventată stațiune din Bulgaria de către români șochează din nou cu prețurile. Pentru un simplu consult medical, o familie din Lituania a plătit 750 de euro, scrie novinite.com.

Fiica de 9 a lituanienilor nu se simțea bine, iar părinții au considerat că se impunea evaluarea unui medic. Nu se așteptau însă ca tariful practicat de medicul agreat de hotel să fie atât de mare – chiar și de 15 ori mai mare decât cel practicat pe piață.

Lituanienii au plătit aproape 1.500 de leva (750 de euro) pentru consultul și tratamentul prescris fiicei lor de un cabinet medical privat din stațiunea Nisipurile de Aur. Conform autorităților, astfel de tarife exorbitante NU sunt ilegale.

Citește și: Ce a mâncat o româncă la ”all inclusive”, în Bulgaria. Toți au fost șocați când au văzut imaginile

Aceste cabinete medicale sunt entități comerciale care își pot stabili propriile prețuri, dar taxele trebuie să fie anunțate pentru ca pacienții să fie informați.

Consult medical la costuri uriașe în stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria

Bulgaria plaja
Taxe medicale exorbitante la Nisipurile de Aur

Familia lituaniană susține însă că nu a fost informată de la început despre costuri.

Luni am dus-o la consult. Dar când am văzut cât trebuie să plătim, am rămas șocați. În Norvegia, când te duci la medic, suma maximă care se plătește este de 200 de euro pentru un consult și toate testele, dar aici nici nu ne-au lăsat să facem analize, nu ne-au întrebat deloc de asigurare, nici nu ne-au spus cât trebuie să plătim, că nu ne așteptam la așa ceva. Un preț exorbitant”, a spus Oksana Orlova, mama copilului.

Prețurile obișnuite în Bulgaria, pentru un astfel de consult, sunt undeva între 100 și 150 de leva, cel mai mare, dar aici este vorba de o sumă mult mai mare.

Potrivit Legii turismului, hotelierii trebuie să aibă un contract cu un medic pentru îngrijire medicală 24 de ore din 24 pentru turiști.

Atenție! Centrele medicale din stațiuni sunt private și își pot stabili propriile prețuri.

Vezi și: Vară 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o vacanță all inclusive în Maldive