Preţurile la celebrele modele de ceasuri Rolex şi Patek Philippe sunt în continuă scădere. Piața a fost invadată de modelele SH, informează zf.ro.
Analiștii de la Morgan Stanley și ai platformei de cercetare de piață WatchCharts au tras o concluzie importantă. Prețurile pentru ceasurile Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet sunt în scădere.
Piața este invadată de modelele second hand. Deși oferta totală de modele SH este în scădere și ea, nivelul general al stocurilor rămâne unul suficient de ridicat. Prețurile ceasurilor au explodat în 2021.În momentul de față, tarifele pentru cele mai solicitate modele au scăzut brusc pe piața secundară.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii pleacă tot mai des cu rulota în vacanţă. Preţurile pentru închirierea unei rulote pornesc de la 60 de euro/noapte
Totul se întâmplă pe fondul îngrijorărilor economice și al prăbușirii criptomonedelor. Indicele general al pieței WathCharts, care analizează cele mai tranzacționate 60 de ceasuri în funcție de valoare de la primele 10 mărci, a scăzut cu aproximativ 5% în prima jumătate a anului 2023.
Multe ceasuri ale mărcilor de top continuă să se tranzacţioneze cu mult peste preţurile de vânzare cu amănuntul. Magazinele fac apel la listele de așteptare, pentru că cererea depășește oferta.
Numărul de ceasuri care se comercializează la prețuri de vânzare cu amănuntul sau sub tariful de vânzare cu amănuntul este în creștere. Totul se întâmplă pe măsură ce prețurile din magazine cresc și cele de pe piața secundară scad. Rolex are 89 de ceasuri, reprezentând 72% din modelele sale de ceasuri second hand urmărite de WatchCharts. Acestea sunt regăsite peste prețul de vânzare cu amănuntul.
Există 43 de modele de ceasuri Patek Philippe urmărite de WatchCharts, adică aproximativ 48% din totalul acestei mărci. Ele au prețuri mai mari decât cele de vânzare cun amănuntul. Totodată, mai există 34 de modele de la Audemars Piguet urmărite de WatchCharts, adică 71% din ceasurile sale.
Raportul mai arată că Vacheron Constantin are 8 modele, adică aproximativ 19% din ceasurile sale. Acestea continuă să aibă un preț mai mare decât cel de vânzare cu amănuntul.
Vezi și: Turist american, speriat de prețurile alimentelor în România: ”Nu știu cine își poate permite asta”