- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Producătorii din Bulgaria nu scapă de amenințarea importurilor ucrainene. Ministrul Economiei vrea să le reintroducă dacă vor crește prețurile de la raft

21 Apr, 16:24 • Lupu Alexandra
Producătorii din Bulgaria sunt avertizați! Dacă cresc prețurile alimentelor, se reintroduc importurile de cereale ucrainene.
Producătorii din Bulgaria nu scapă de amenințarea importurilor ucrainene. Ministrul Economiei vrea să le reintroducă dacă vor crește prețurile de la raft

Multe țări europene au decis în urmă cu puțin timp să interzică importurile de cereale ucrainene care se vindeau la costuri mici, printre care și Bulgaria. Așa cum relatează ziare.com, măsura a fost luată tocmai pentru a proteja producătorii. Cu toate acestea, fermierii din Bulgaria nu sunt feriți în profunzime: dacă prețurile de la raft vor crește, ministrul Economiei se gândește să aplice măsuri severe.

Ce măsuri pregătește Bulgaria

Așa cum arată ultimele informații, multe țări europene au decis să interzică importurile de alimente ucrainene care se vindeau la prețuri mici, tocmai pentru a proteja fermierii. Cu toate acestea, ministrul Economiei din Bulgaria afirmă că autoritățile vor monitoriza în următoarea perioadă costurile de la raft.

În cazul în care producătorii din Bulgaria încearcă să mărească prețurile, Nikola Stoianov îi avertizează că vor fi luate măsuri de urgență, printre care și reintroducerea importurilor ucrainene. Ministrul Economiei a subliniat că fermierii nu ar trebui să profite de restricționarea alimentelor din Ucraina pentru speculă.

Mai mult decât atât, Stoianov a afirmat că se așteaptă o scădere a prețurilor alimentare în cele ce urmează. Ministrul Economiei a precizat că discuțiile cu privire la costurile de la raft sunt continuate cu marile lanțuri de magazine.

Vezi și: Corupția afectează autostrăzile! Anchetă în plină desfășurare în Bulgaria privind neregulile infrastructurii

„Ne așteptăm să scadă prețurile alimentelor atât sezonier, cât și pentru alte alimente, cum ar fi produsele lactate. Continuă dialogul cu lanțurile de magazine despre măsurile privind prețul alimentelor – săptămâna viitoare va fi următoarea întâlnire.

Pentru luna martie, produsele lactate au o reducere de 4%, dar pentru aprilie se asteaptă o reducere mai mare. Arătăm că există calitate bună la un preț mic”, a adăugat Stoianov.

Pe parcursul zilei de miercuri, guvernul bulgar a decis să interzică temporar importurile mai multor produse din Ucraina. Decizia a fost luată în mod special cu privire la cerealele ucrainene. Astfel, Sofia s-a alăturat măsurilor implementate de mai multe țări europene, precum Slovacia, Ungaria și Polonia.

Ministrul Economiei avertizează producătorii din Bulgaria
Ministrul Economiei avertizează producătorii din Bulgaria

Ultimele informații arată că restricțiile vor fi respectate până la data de 5 iunie 2023. În prezent, mai multe state așteaptă o listă oficială transmisă de Comisia Europeană, în ceea ce privește produsele agricole ucrainene care vor fi restricționate temporar, printre care și România.

„Am convenit să așteptăm decizia Comisiei Europene. Noi, cei cinci miniștri, am transmis o scrisoare comisarului responsabil cu politica comercială și comisarului pe probleme de agricultură solicitând în plus completarea listei cu alte produse de interes, comisarii spunând că vor analiza această solicitare.

Însă, condiția esențială a fost ca cele patru state ( Ungaria, Polonia, Bulgaria, Slovacia – n.red.) să renunțe imediat la deciziile unilaterale luate ( de interzicere a importurilor de cereae din Ucraina n.red)”, a declarat ministrul Agriculturii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Bulgaria, Ungaria şi Grecia, primele destinații alese de turiști pentru vacanță. Motivul pentru care românii aleg aceste țări

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...