- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Răscoala angajaților dintr-un mare magazin de modă, nemulțumiți de condițiile de muncă: „Se simte ca o închisoare”

29 May, 23:20 • Fundeanu Madalina
Angajații dintr-un mare magazin de modă se revoltă din cauza regulilor mult prea stricte de la locul de muncă. Situația a creat mare vâlvă în toată țara.
Răscoala angajaților dintr-un mare magazin de modă, nemulțumiți de condițiile de muncă: „Se simte ca o închisoare”

Regulile mult prea stricte din magazinele din Suedia care aparțin unei case de modă faimoase, prezentă și în mall-urile din România, au reușit să-și ducă angajații în pragul disperării. Aceștia s-au plâns presei suedeze, care a catalogat situația ca „închisoare”, iar angajații ca fiind niște „sclavi” sau „roboți monitorizați”. Pauzele la baie cronometrate au fost cea mai mare nemulțumire a lucrătorilor, conform Realitatea Plus.

Angajații dintr-un mare magazin de modă se revoltă din cauza regulilor mult prea stricte

39 de actuali și foști angajați au descris condițiile de muncă din magazinele Zara, din Suedia, ca fiind îngrozitoare. În cadrul emisiunii TV 200 Seconds, aceștia au depus mărturie despre cum sunt tratati de către cei de la conducere.

„Uneori se simte ca o închisoare”, a spus un angajat, pentru Aftonbladet.se, descriind cum pauzele la toaletă sunt cronometrate și că angajații sunt forțați să stea nemișcați toată ziua.

Nemulțumirea cea mai mare a angajaților se referă la mersul la baie și restricțiile impuse.

„Ne cronometrează; dacă petrecem mult timp în toaletă, ne urmăresc și verifică. Apoi stau afară și spun: „Ai fost la toaletă de câteva ori deja, ce se întâmplă?”, spune un alt angajat.

Ai mai putea fi interesat și de: Beneficii pe bandă rulantă pentru angajații Penny în 2024. Se fac angajări în România!

angajați Zara
angajați Zara

Potrivit junraliștilor din Suedia, compania Zara micșorează salariile, obligă femeile însărcinate să lucreze prea mult și manipulează contractele și vacanțele. În plus, managerii au concediat o mulțime de oamenii imediat ce existau suspiciuni că o angajată e însărcinată sau că cineva e bolnav sau, pur și simplu, dacă a făcut vreo greșeală, conform spuselor unui fost angajat.

Replica companiei Zara

În urma articolului din presa suedeză, compania a trimis un email către 200 Sekunden, în care susține că politica „este ca magazinele Zara să nu aibă liste de toalete”.

Tot în același e-mail se spune că Zara trebuie uneori „să comunice cu angajații noștri despre pauzele de toaletă”, iar „un astfel de dialog” trebuie să fie respectuos, dar că „pot apărea abateri în modul în care este comunicată politica de toaletă”.

Vezi mai multe știri: Maghiarii de lângă graniță, atrași de prețurile mici din România. Carburanții și alimentele românești, mai calitative și mai ieftine decât în Ungaria