- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Războiul din Ucraina distruge economia nemților, pas cu pas! Germania recunoaște că 40% dintre companii sunt nevoite să reducă producția de care beneficiază sute de mii de români

10 Jan, 08:47 • Bumbeneci Diana
Nemții sunt tot mai afectați de conflictul deschis de Vladimir Putin în Ucraina. După aproape 11 luni de război, companiile din Germania anunță că închid producția.
Războiul din Ucraina distruge economia nemților, pas cu pas! Germania recunoaște că 40% dintre companii sunt nevoite să reducă producția de care beneficiază sute de mii de români

Situația din Germania nu este tocmai roz atunci când vine vorba despre economie, deși țara este considerată în continuare cea mai puternică forță economică din spațiul European. Companiile sunt din ce în ce mai afectate, arată un sondaj al Institutului Economic German (IW) publicat în prima zi a săptămânii, conform știripesurse.

Germania se confruntă cu grave probleme, din cauza războiului

La ora actuală, patru din zece companii germane se așteaptă ca afacerile să scadă în 2023, a arătat studiul. Conform sondajului, de vină ar fi costurile ridicate ale energiei, problemele lanțului de aprovizionare și războiul dintre ruși și ucraineni. Toate acestea se resimt și în rândul românilor care lucrează în companii și care locuiesc în Germania, având în vedere că această țară are cea mai mare comunitate de români din Diaspora.

Te mai poate interesa și: Dictatură generală în Rusia! Putin rupe toate relațiile cu Europa și ia decizii radicale!

Germania
Germania

Riscul unei penurii de gaze în sezonul de iarnă 2022/23 nu mai este la fel de prezent ca în vara lui 2022, iar prețurile la energie s-au atenuat de atunci.

Cu toate acestea, ele rămân la un nivel ridicat și întreruperile de producție nu pot fi excluse”, arată IW în documentul consultat de Reuters.

Conform statisticilor, anul 2023 va fi cel care va clarifica în Germania cât de multă aprovizionare cu gaz și energie se va putea face pentru iarna următoare. Specialiștii din domeniu se așteaptă oricum să apară și perturbări.

Mai mult, va deveni clar abia în cursul anului 2023 cât de amplă aprovizionare cu gaze și energie poate fi construită pentru iarna următoare și care este amploarea oricăror posibile perturbări care ar putea apărea în 2023”.

Sondajul prezentat la începutul acestei săptămâni a inclus aproximativ 2.500 de companii. Din numărul total al participanților, aproximativ o treime au transmis că se așteaptă ca producția să stagneze în viitorul foarte apropiat.

Ai mai putea citi și: Ucraina a urcat în topul celor mai puternice armate din lume! Pe ce loc a ajuns România și care sunt cele mai slabe armate din lume

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult