Românii din Viena, bonus de 200 de euro pentru chirie. Întregul proces a fost simplificat, iar oamenii pot depune cererea fie online, fie prin intermediul telefonului de serviciu al orașului Viena (01 4000 8040).
Termenul limită pentru depunerea cererilor este 30 septembrie 2023. După înregistrarea cererii, suma de 200 de euro va fi transferată automat în contul bancar specificat sau va fi trimisă prin poștă la adresa principală de domiciliu.
Gospodăriile formate dintr-o singură persoană trebuie să nu fi depășit limita de venit de 40.000 de euro brut în 2022, iar cele cu mai multe persoane nu trebuie să fi avut venituri brut de peste 100.000 de euro.
În afară de bonusul de chirie, alte landuri federale din Austria oferă suplimentar sprijin financiar. De exemplu, gospodăriile din Carintia pot beneficia de „Carinthia Bonus Extra,” care constă într-o subvenție de 300 de euro, iar în Salzburg și Austria Superioară, se poate solicita ajutor financiar pentru costurile de locuință și încălzire pentru a aduce un respiro în fața cheltuielilor crescute cu energia și locuința.
Aceste inițiative arată eforturile continue ale Austriei de a sprijini locuitorii în fața provocărilor economice și sociale. Bonusurile de locuință oferite de diverse landuri federale sunt un exemplu concret al angajamentului de a oferi cetățenilor condiții de trai mai bune și o susținere solidă în gestionarea costurilor zilnice, potrivit Ziarulromanesc.de.
Pentru românii din Viena și nu numai, aceste măsuri reprezintă o oportunitate unică de a-și asigura un trai mai confortabil și sigur în capitala austriacă.
Austria continuă să îi privească de sus pe români, după ce la finalul anului trecut le-a refuzat aderarea la Spaţiul Schengen. De data aceasta, autorităţile austrice au apelat la o metodă discriminatorie pe aeroportul din Viena.
Doi europarlamentari români, Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană) şi Vasile Blaga (Partidul Național Liberal / Partidul Popular European), au cerut directorului Aeroportului Internațional din Viena explicații legate de politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniți din afara Spațiului Schengen. Concret, pasagerii veniţi de la Bucureşti sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează la Viena, deşi fac acest lucru înainte de decolarea de pe Aeroportul Otopeni.
„Am observat că pasagerii care vin din București sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează, lucru care nu e necesar și nu știu să se fi întâmplat și la alt aeroport din Spațiul Schengen”, a declarat Nicu Ștefănuță. (Citește AICI mai multe detalii)