A apărut ediția cu numărul opt a revistei americane Forbes. Așa cum arată primele informații, șapte români sunt înscriși pe lista europeană a tinerilor de succes, relatează profit.ro.
Ediția cu numărul opt a revistei americane Forbes arată care sunt tinerii fondatori, antreprenori sau lideri în 10 segmente, a căror poveste este una de succes. Lista cuprinde 300 de oameni, dintre care 7 sunt români, așa cum arată primele informații. Divertismentul, știința, media & marketing, impactul social, arta și cultura, retailul, jocurile, tehnologia sau sportul sunt câteva dintre domeniile vizate.
Ruxandra Pui a studiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și la University of Wolverhampton. Pe parcursul timpului, românca a avut mai multe locuri de muncă: a fost Communication Officer la Synergy, a lucrat ca Account Manager la Gambit IT, Web Developer la Inova Consultancy și nu numai. În 2018, Ruxandra a fondat Digitail alături de alte două persoane, Sebastian Gabor și Alexandru Tăbolcea. Societatea a lansat o platformă de stocare de informații și programări la medicul veterinar, care a obținut o finanțare de aproximativ 11 milioane de dolari într-o inițiativă condusă de Atomico.
Te-ar putea interesa și: Cine este românca inclusă de Forbes în topul celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. Ce avere are tânăra afaceristă
Andrei Popoviciu este un jurnalist independent, fotograf și producător audio. Reportajele făcute de român au fost publicate în mai multe redacții, precum VICE World News sau The Guardian. Jurnalistul a realizat povești audio pentru podcasturile Are We Europe, Kerning Cultures și The Europeans. Românul se află în prezent la Dakar, Senegal, acolo unde investighează încălcarea drepturilor omului, a confidențialității datelor și a muncii.
Cristiana Banila este co-fondatoarea startup-ului Mitra Bio. Societatea a luat naștere în 2020 și dezvoltă o platformă specială pentru longevitatea pielii. Românca este absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați și a Universității din Oxford. Totodată, Cristiana a studiat în perioada 2020 – 2021 la Cambridge Judge Business School. În aceeași perioadă a obținut titlul de doctor în filosofie la Queen Mary University of London.
David Gorgan a fondat Nostos Genomics în 2018, care are sediul la Berlin. Societatea a dezvoltat un software care ajută spitalele și laboratoarele să interpreteze cât mai repede rezultatele testelor genetice. Românul a absolvit Wroclaw University of Economics and Business și University of St. Gallen. David a lucrat ca medic în perioada 2013 – 2014, iar ulterior, a fost consultant la A.T. Kearney.
Adelina Cornelia Zotta a fondat în 2020 societatea NutriPaw, care vinde suplimente naturale pentru animale. Produsele au rolul de a combate stresul și anxietatea, dar de asemenea, contribuie la o digestie mai bună. Startup-ul a fost fondat de româncă alături de Connor Westby. Adelina are diploma de licență la Loughborough University și un master la University of Warwick – WMG.
Andrei Chirtoaca a fondat Yuman în 2022. Societatea este cea care dezvoltă roboți care automatizează transportul de echipamente de mici dimensiuni, referindu-ne la cele necesare asistentelor medicale în timp ce îngrijesc pacienții. Platforma este realizată de român alături de Sara Lopez.
Cristian Dan a co-fondat Yayzy în 2019, un fintech eco ce a reușit să acumuleze investiții de 1.5 milioane de euro. Românul a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare și a finalizat studiile de licență și master la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A fost Senior Software Engineer Zebra Fuel și CTO la Stint, iar printre altele, a lucrat ca Software Engineer la iQuest Group.
Citește și: Românce de succes. Cătălina a intrat în afaceri la doar 16 ani şi până la 18 avea deja 100.000 de euro