- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Românii vor putea călători cu trenul la Istanbul. Cât costă călătoria de 20 de ore

30 May, 22:37 • Adrian Popovici
CFR Călători anunță că pune la dispoziția romînilor trenuri internaționale zilnice către Istanbul, Varna sau Sofia. Drumul către capitala Turciei durează aproximativ 20 de ore.
Românii vor putea călători cu trenul la Istanbul. Cât costă călătoria de 20 de ore

Turcia se află pe lista multor români care vor să meargă într-un concediu sau într-o mică excursie de câteva zile. Deși majoritatea aleg avionul, CFR Călători a anunțat că din 14 iunie vom putea călători către Istanbul cu trenul, un vis devenit realitate pentru cei care își doresc să aleagă un mijloc de transport mai puțin popular, notează Kanal D.

CFR Călători a anunțat că începând cu data de 14 iunie, și trenul poate fi un mijloc de transport de luat în calcul pentru a ajunge la Istanbul. Trenul către Istanbul va circula începând cu data de 14 iunie 2024 și va fi activ timp de cinci luni, până la data de 14 octombrie 2024. Pe parcursul celor 5 luni, trenul internațional  va realiza zilnic legătura directă de la București către Istanbul și retur. Valoarea unui bilet pentru București-Istanbul, la vagonul cușetă cu 4 locuri, costă 56 euro, aproximativ 280 de lei.

Există două astfel de trenuri ce vor pleca din Gara de Nord din București, primul ce pleacă la ora 10:47 și ajunge în Istanbul /Halkali la ora 06:34, în timp ce al doilea tren pleacă din Gara de Nord a Capitalei la ora 20:00, ajungând în Istanbul /Halkali la ora 17:17, astfel călătoriile durează aproximativ 19 ore și 47 de minute.

Istanbul
Istanbul

Te-ar putea interesa și: Bilete de avion ieftine către Turcia în 2024. Ce opțiuni au românii după ce Erdogan a eliminat vizele pentru țara noastră

CFR anunță trenuri către Istanbul, Varna și Sofia

Biletele către Istanbul pot fi cumpărate cu 90 de zile înainte de data la care are loc călătoria. CFR Călători pune la dispoziția oamenilor și călătorii internaționale spre Varna și Sofia. Astfel, pentru a ajunge în Varna, românii plătesc 31 de euro pentru un loc la clasa a II-a, iar călătoriile au loc pe parcursul dimineții și a serii.

Trenul internațional „România” 461 (461/2615) pleacă din București Nord la ora 10:47 și ajunge în Varna la ora 20:55, iar trenul internațional „România” 460 (2612/460) pleacă din Varna la ora 07:45 și ajunge în București Nord la ora 17:17.

Pentru a ajunge la Sofia, românii plătesc 32 de euro pentru un loc la clasa a II-a, iar românii pot lua din Gara de Nord unul dintre cele două trenuri puse la dispoziție de CFR Călători. Trenul internațional „România” 461 pleacă din București Nord la ora 10:47 și ajunge în Sofia la ora 20:21, iar trenul internațional „România” 460 (2611/460) pleacă din Sofia la ora 07:00 și ajunge în București Nord la ora 17:17.

Deși o astfel de călătorie poate fi extrem de interesantă, cei care își doresc să meargă cu trenul în Istanbul trebuie să aibă foarte multă răbdare, deoarece călătoria va dura aproximativ 20 de ore, pe parcursul cărora vor fi 33 de opriri. Plecarea are loc de la Gara de Nord din București, urmând ca până la Ruse să aibă parte de două opriri, la Videle și Giurgiu Nord, urmând ca la Ruse, călătorii să schimbe trenul.

De la Ruse, urmează 6 stații până la următoare schimbare a trenului, apoi trenul către istanbul trece prin Ivanovo, Dve Mogili, Borovo, Byala, Polski Trambesh și Petko Karavelovo. Trenul va ajunge în Gorna Oryahovitsa, acolo unde oamenii vor schimba trenul, următorul tren trecând prin 18 stații, până la Dimitrovgrad. La Dimitrovgrad urmează să aibă parte de încă o schimbare a trenului, până la Kapikule, acolo unde avem parte de ultima schimbare a trenului până la destinația finală, Halkali.

Citește și: Cât costă să ajungi cu trenul în Varșovia, orașul în care se va juca Supercupa 2024