- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

S-a dat lege! Fără telefoane mobile, ceasuri inteligente și tablete în aceste locuri

02 Sep, 23:15 • Preda Silvia
A intrat în vigoare o nouă interdicție privind dispozitivele inteligente. Telefoanele mobile, ceasurile inteligente dar și tabletele sunt acum interzise în Olanda pentru elevii din școlile primare și secundare.
S-a dat lege! Fără telefoane mobile, ceasuri inteligente și tablete în aceste locuri

Autoritățile din Olanda susțin că dispozitivele inteligente reduc performanța academică dar și interacțiunea socială. Elevii s-au întors luni la școlile primare din Țările de Jos, scrie dw.com.

Există tot mai multe dovezi că telefoanele mobile în clasă sunt dăunătoare. Elevii se concentrează mai puțin și performanțele lor au de suferit. Trebuie să protejăm elevii de acest lucru”, a declarat guvernul olandez, citat de Deutsche Welle.

Olanda interzice telefoanele mobile, ceasurile inteligente și tabletele în școli

Grecia și Italia au interzis deja utilizarea telefoanelor mobile în școli, iar Germania a luat în considerare o măsură similară.

Citește și: Telefoanele mobile, interzise în timpul orelor de curs. De ce nu vor putea fi confiscate de către profesori: „E complicat să faci asta”

O nouă interdicție privind dispozitivele inteligente
O nouă interdicție privind dispozitivele inteligente

Și ministrul demisionar al Educației din Franța, Nicole Belloubet, a anunțat introducerea unei „pauze digitale” în școli și licee. Va exista o interdicție experimentală a telefoanelor mobile în „aproape 200 de licee” și ar putea intra în vigoare de la începutul noului an școlar, din ianuarie 2025.

„Experimentarea acestei pauze digitale va începe în această toamnă, în 2024, în aproape 200 de școli secundare, și ar trebui să fie posibilă implementarea acestei pauze digitale la nivel general din ianuarie 2025”, a declarat Nicole Belloubet.

Ce se va întâmpla, de fapt? Elevii își vor pune telefoanele într-un dulap când ajung la școală, a explicat ministrul demisionar al Educației. Momentan, elevii își păstrează telefoanele în cadrul clasei, potrivit site-ului ministerului Educației din Franța, dar noul proiect nu le va mai permite elevilor acest lucru.

Vezi și: Fără telefoane mobile în acest loc! Legea a fost aspru criticată