Guvernul Britanic s-a pus pe treabă și începe testarea vaccinului împotriva cancerului. Obiectivul este să trateze 10.000 de bolnavi până în 2030, a transmis euronews.ro. De asemenea, Guvernul britanic și producătorul german BioNTech au semnat un acord prin care se vor efectua teste clinice pentru injectabilele anticancerului.
Gigantul farmaceutic care a demarat această mișcare speră ca până în 2026, pacienții să aibă încredere în acest program. Testarea inițială este demarată de Serviciul Public de Sănătate și începe din acest an.
„Odată cu vaccinarea primilor pacienți în toamnă, sperăm să le creștem șansele de supraviețuire”, a declarat Amanda Pritchard, director general al Serviciului Public de Sănătate britanic.
Serviciul Public de Sănătate britanic, alături de compania sanitară de stat Genomics England, au lansat o platformă de promovare a injectării împotriva cancerului, pentru a încuraja pacienții să participe și la testarea inițială.
Potrivit anunțului, instituția va furniza mai multe detalii echipelor clinice și pacienților, iar celor care doresc să participe la studiile în cauză li se va cere consimțământul pentru a fi luați în considerare. Surplusul de țesuturi va determina dacă pacienții sunt eligibili.
Acestea sunt „terapeutice”, adică sunt administrate drept tratament pacienților cu cancer, comparativ cu cele profilactice care sunt pentru prevenție și se administrează persoanelor sănătoase.
Așadar, injectabilele împotriva acestei boli sunt imunoterapii bazate pe ARN mesager, destinat să activeze sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase.
Injectabilul poate fi personalizat pentru o persoană, în funcție de tipul de cancer pe care îl are, pe baza secvenței genomice a eșantionului de celule canceroase a pacientului. BioNTech va face laboratoare în Cambrige pentru a promova dezvoltarea vaccinului nou. În cazul în care vor fi dezvoltate cu succes, injectabilele ar putea face parte din tratamentul standard pentru pacienții cu cancer în stadii incipiente și târzii.